Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik a tél, jönnek a kemény mínuszok – Itt a novemberi előrejelzés

Érkezik a tél, jönnek a kemény mínuszok – Itt a novemberi előrejelzés

Hirdetés

Idén az ősz szinte csak átmeneti időszakot jelent, ugyanis a legfrissebb előrejelzések szerint már november elején hideg, télies idő várható, ami gyorsan véget vethet az ősz nyugodt időjárásának.

 

Hirdetés

Akik az elmúlt évek enyhe novemberi időjárásában bíztak, hamarosan csalódni fognak: az előrejelzések szerint már az első napokban megjelenhetnek az éjszakai mínuszok.

Novemberben már fagyos fordulat jön

November legelején a nappali hőmérséklet ritkán emelkedik majd 5 fok fölé, az éjszakai fagyok pedig gyorsan elérkeznek, egyes helyeken akár mínuszokkal is számolhatunk.



A hónap végére télies időjárásra, egyre hidegebb napokra számíthatunk. Az időjárás előrejelzéseket a szakértők szerint most leginkább az El Niño és La Niña váltakozása határozza meg, ami idén keményebb tél beköszöntét ígéri.

A Bloomberg elemzése alapján Európa északnyugati részén már októberben is az átlagosnál hidegebb idő lesz jellemző, és 83%-os valószínűséggel kialakulhat a Csendes-óceán lehűlésével járó La Niña jelenség.

Ez a hideg időjárási minta hatással lehet november, december és január hónapok időjárására, elősegítve a tartósan hideg, havas periódusok megjelenését.

Október végéig még kitart az őszi idő

Az október hátralévő napjai ősziesek maradnak, de az időjárás gyakran párás, ködös reggelekkel indul majd. A hétfői napot sokfelé köd és ködszitálás jellemezheti, ami helyenként tartósan megmaradó felhős időt eredményez.

Az északi, északkeleti szél kora reggel 4 és 13 fok közötti hőmérsékletet hozhat, délután pedig 15 és 23 fok várható.



Kedd reggel ismét pára és köd képződik sokfelé, napközben borult időre és szitálásra is számítani lehet. A naposabb tájakon melegebb lesz, de az átlaghőmérséklet 13-21 fok között alakul. Szerdán és csütörtökön folytatódik a párás, ködös reggelek és borús, szürke tájak jellemzője, helyenként kisebb eső is előfordulhat. Szerdán mérsékelt, csütörtökön viszont már élénkebb északnyugati szél várható. A hőmérséklet 13-20 fok között marad.

Az Időkép előrejelzései alapján

Az október végi, viszonylag enyhe időt hamarosan télies fordulat követi majd, így érdemes felkészülni a hideg hónapokra.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!