Kezdőlap AKTUÁLIS 3 év telt el, most derült ki Babicsek Bernát haláláról

3 év telt el, most derült ki Babicsek Bernát haláláról

Hirdetés

Október 24-én folytatódott a 2021 december 31-én elhunyt zenész, Babicsek Bernát halálával kapcsolatos tárgyalás a Budakörnyéki Járásbíróságon.

 

Hirdetés

A népszerű színész és harmonikás 2021 szilveszterén, egy lakástűzben vesztette életét saját otthonában. A vádlott, T. László, a biztonsági cégnél dolgozó alkalmazott, most újra vallomást tett, tagadva bűnösségét.

A vádlott vallomása: Nem gondolta, hogy veszélyben van egy emberélet

T. László elmondása szerint egy úgynevezett szabotázsriasztást kapott, ami műszaki hibára utal, nem pedig közvetlen veszélyhelyzetre. Az éjszaka folyamán kétszer becsöngetett a házba, majd kulccsal nyitotta ki a kaput.

Miután észrevette, hogy a kéményből füst száll fel, és valaki horkol odabent, megnyugodott, hogy nincs veszély. Vallomásában azt hangsúlyozta, soha nem gondolta volna, hogy egy emberélet forog kockán.



A vádlott elmondta, hogy a diszpécsertől kapott utasítást arra, hogy elhagyja a helyszínt, miután betörésre vagy egyéb veszélyre utaló jelet nem talált. T. László hozzátette, korábbi tapasztalatai miatt nem akart kopogni az ajtón vagy megzavarni az ott lakókat, mivel hasonló helyzetekben már fenyegették.

Babicsek Bernát édesanyja: Fájdalmas tanúvallomás

A tárgyalás során Babicsek Bernát édesanyja végig fejét rázta, miközben a vádlott beszélt. A megrendült anya fájdalmát és csalódottságát nem tudta leplezni, különösen akkor, amikor a vádlott arra utalt, hogy nem látta a helyzetet veszélyesnek.

A diszpécser vallomása: „Szabotázsriasztásra érkezett”

Az egyik legfontosabb tanú, a diszpécser S. Dániel is elmondta vallomását. Kifejtette, hogy a szabotázsriasztás jellemzően akkor történik, ha megsérül a riasztórendszer vagy elvágnak egy kábelt, de tűzre utaló jelet nem tapasztaltak.

A riasztást követően elindították a járőrt, T. Lászlót, de betörésre utaló nyomok hiányában nem találták szükségesnek további lépéseket. A tanú emlékeztetett arra, hogy a tragédia éjszakáján áramszünet is lehetett, de végül nem találtak bizonyítékot erre.


Barát vallomása: „Át akarta aludni a szilvesztert”

A következő tanú Babicsek Bernát egyik közeli barátja volt, aki a tragédia előtti órákban látogatta meg a színészt. Elmondta, hogy nem sokat ittak, és Bernát álmosan búcsúzott tőle, mivel át akarta aludni a szilvesztert.

A barát hozzátette, hogy a lakás riasztórendszerét ő maga telepítette, de tűzérzékelő nem volt bekötve, mivel Babicsek szerette kandallóját, és nem akarta annak használatát korlátozni.

A tárgyalás folytatása

A tragikus eseményekkel kapcsolatos tárgyalás még nem zárult le, további tanúvallomások és vizsgálatok várhatóak.

A bíróság arra próbál választ találni, hogy a biztonsági cég alkalmazottja vétkes volt-e Babicsek Bernát halálában, vagy a körülmények tragikus összjátéka vezetett a szomorú végkimenetelhez.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!