Kezdőlap AKTUÁLIS Most jött a hír a novemberi és decemberi családi pótlékról

Most jött a hír a novemberi és decemberi családi pótlékról

Hirdetés

Az év végéhez közeledve fontos információk jelentek meg a családi pótlék kifizetési időpontjaival kapcsolatban. 2024 hátralévő részében a családi pótlék a következő napokon kerül átutalásra:

 

Hirdetés
  • Novemberi családi pótlék: 2024. december 3-án, kedden érkezik.
  • Decemberi családi pótlék: 2025. január 3-án, pénteken kerül kifizetésre.

A családi pótlék összege változó, és elsősorban attól függ, hány gyermeket nevel az adott család, illetve az is szerepet játszik, hogy az egyik vagy mindkét szülő jelen van-e a háztartásban. Az egyszülős családok valamivel magasabb támogatásban részesülnek. A pontos összegek a következők:


  • Egy gyermeket nevelő családok: 12 200 forintot kapnak.
  • Egy gyermeket nevelő egyedülálló szülők: 13 700 forintra jogosultak.
  • Két gyermeket nevelő családok: gyermekenként 13 300 forintot, összesen 26 600 forintot kapnak.
  • Két gyermeket nevelő egyedülálló szülők: gyermekenként 14 800 forintot, összesen 29 600 forintot vehetnek fel.
  • Három vagy több gyermeket nevelő családok: gyermekenként 16 000 forintot, azaz legalább 48 000 forintot kapnak.
  • Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló szülők: gyermekenként 17 000 forint, tehát legalább 51 000 forint illeti meg őket.

Ki jogosult családi pótlékra?

Családi pótlékra bárki jogosult, aki saját háztartásában neveli a gyermeket, függetlenül attól, hogy vér szerinti szülő, nevelőszülő, gyám vagy olyan személy, akihez a gyermeket átmenetileg helyezték el.

Ez a támogatás az alapvető családi juttatások egyik legfontosabb eleme, és minden család számára biztosított, aki gyermeket gondoz.

Nevelési és iskoláztatási támogatás

A családi pótlék két formában érhető el. A nevelési támogatás azoknak jár, akik gyermeke bölcsődébe vagy óvodába jár. Az iskoláztatási támogatás pedig az általános és középiskolás gyermekekre vonatkozik.

Mindkét formája jelentős segítséget nyújt a családok mindennapi költségeinek fedezésében.



A családi pótlék rendszeres kifizetése hozzájárul a gyermekek neveléséhez és oktatásához kapcsolódó kiadások könnyítéséhez, és a támogatás minden gyermekes háztartás számára elérhető, függetlenül a családi háttértől vagy a szülők anyagi helyzetétől.

Az év végi kifizetések időpontjaira érdemes figyelni, hogy a családok megfelelően fel tudjanak készülni a pénzügyi tervezésre.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!