Kezdőlap AKTUÁLIS Szörnyű vonatbaleset történt – közleményt adott ki a MÁV

Szörnyű vonatbaleset történt – közleményt adott ki a MÁV

Hirdetés

Hétfő hajnalban újabb vonatbaleset történt a Keleti pályaudvaron, amikor egy mozdony alacsony sebességgel haladva egy tengellyel kisiklott a vágányról.

 

Hirdetés

Szerencsére senki nem sérült meg, de a baleset fennakadásokat okozott a vasúti közlekedésben.

Hegyi Zsolt, a MÁV vezérigazgatója hétfő délelőtt a Facebook-oldalán tett közzé részleteket az esetről. Elmondta, hogy az érintett mozdony egy szerelvényvonat része volt, amely utasokat nem szállított. – írja a vg.hu. 

Az utasok a közelben sem tartózkodtak, így senkit nem fenyegetett veszély. A mozdonyvezető időben észlelte a problémát, és gyorsan cselekedett, így ő is sértetlenül úszta meg a balesetet.



Hegyi megemlítette az augusztusi súlyosabb balesetet, amely szintén a Keleti pályaudvarnál történt, de hangsúlyozta, hogy a két eset között műszaki szempontból nincs összefüggés. A korábbi balesethez vezető csavarokat azóta minden érintett helyen átvizsgálták és cserélték.

A mostani baleset okait még vizsgálják, de az előzetes jelentések szerint egy eltört csúcssín okozta a problémát. A MÁV szakemberei már dolgoznak a hiba kijavításán, és azon, hogy mielőbb helyreálljon a forgalom.

A vezérigazgató emlékeztetett, hogy a MÁV jövőre tervezi a Keleti-program végrehajtását, amely a pályaudvar teljes váltókörzetének felújítását foglalja magában. A komplex munkálatok idejére a pályaudvar forgalmát ideiglenesen le kell állítani.



Hegyi Zsolt bejegyzését azzal zárta, hogy a MÁV a balesetek megelőzése érdekében a szokásosnál gyakoribb és alaposabb vizsgálatokat végez, és szigorúbb biztonsági intézkedéseket vezet be.

A vasúttársaság mindent megtesz azért, hogy az utasok biztonságban és a tervezett időben jussanak el úti céljukhoz.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!