Kezdőlap AKTUÁLIS Szomorú hír érkezett: Meghalt Jenei István

Szomorú hír érkezett: Meghalt Jenei István

Hirdetés

Életének 48. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt Jenei István világbajnok testépítő, háromszoros Superbody bronzérmes és mesteredző – írja a Shop Builder. A Bunnymedia beszámolója szerint Jenei egy rolleres balesetben vesztette életét. Halála mélyen megrázta a magyar testépítő közösséget, hiszen egy igazán tisztelt és szeretett alakot veszítettek el.

 

Hirdetés

Jenei pályafutása 1994-ben, 19 éves korában indult el a testépítés világában. Az évtizedek során többször nyert a Bodysport Kupán, és öt különböző világszövetség keretein belül is a dobogóra állhatott. Különösen emlékezetesek a Superbody versenyeken elért bronzérmei 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben, ahol olyan nagy nevekkel mérte össze erejét, mint Kathi Béla és Dudás Ádám.

A kiváló sportoló az elmúlt években vesebetegséggel küzdött, amely sokak számára példaértékű volt kitartása miatt. Annak ellenére, hogy dialízis kezelésre szorult, tavaly mégis nyerni tudott Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán. Tragikus halálát azonban nem betegsége, hanem a szerencsétlen baleset okozta.



A testépítés hazai és nemzetközi közössége egy legendát veszített el. Jenei István számos sportolót inspirált és vezetett pályája során, élete és teljesítménye pedig továbbra is példát mutat mindenkinek.

 

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!