Kezdőlap AKTUÁLIS Ez jön a megszűnő Ügyfélkapu helyett és már letölthető – Itt vannak...

Ez jön a megszűnő Ügyfélkapu helyett és már letölthető – Itt vannak a részletek!

Hirdetés

A magyar kormány új szintre emeli az online ügyintézést az állampolgárok számára: az Ügyfélkapu helyét hamarosan a Digitális Állampolgárság Program (DÁP) applikáció veszi át. A cél az, hogy a hagyományos okmányokat digitális megoldásokkal váltsák ki, és egy modernebb, biztonságosabb rendszert kínáljanak az állampolgároknak. A DÁP applikáció már letölthető, és számos új funkciót kínál, amelyek megkönnyítik a mindennapi ügyintézést.

 

Hirdetés

Az Ügyfélkapu hamarosan megszűnik, és 2025. január közepétől bevezetésre kerül az Ügyfélkapu+, amely a kétfaktoros hitelesítés révén biztonságosabb lesz, és számos új funkciót tartalmaz. Az új rendszer célja, hogy még inkább igazodjon az állampolgárok igényeihez, és egyszerűbbé, gyorsabbá tegye az ügyintézést. A változások közé tartozik a digitális személyi igazolvány, valamint a gépjármű adás-vétel teljes folyamatának digitalizálása.

A DÁP applikáció már most elérhető, és új szintre emeli a digitális ügyintézést:

  • Digitális személyi igazolványként használható, amely bármikor bemutatható online azonosításra.
  • Gépjármű adás-vétel teljes digitalizálása: a járművek adás-vételi ügyeit online intézhetjük az applikáción keresztül.
  • Kétfaktoros hitelesítés: az Ügyfélkapu+ rendszerben ez az új biztonsági megoldás kerül bevezetésre, ami az adatbiztonságot növeli.




A kormányzat célja, hogy év végéig elérjék a 400 ezer letöltést, és ezzel széles körben elterjesszék az új rendszert. Vitályos Eszter kormányszóvivő közölte, hogy eddig 176 ezren töltötték le az alkalmazást. Hangsúlyozta, hogy az Ügyfélkapuhoz hasonlóan a DÁP applikáció használata önkéntes, és a kormányzat célja az állampolgárok életének megkönnyítése a digitális szolgáltatások révén.

Az Ügyfélkapu+ 2025. január közepétől válik használhatóvá, és a kétfaktoros hitelesítés révén jelentős biztonsági frissítést hoz. A felhasználók így biztonságosabb és kényelmesebb módon végezhetik el ügyintézési feladataikat. Az applikációval a kormány igyekszik egy modern, integrált digitális platformot biztosítani, amely könnyen elérhető és felhasználóbarát.

Az állampolgárok így fokozatosan készülhetnek fel arra, hogy a jövőben a hagyományos okmányok helyett digitális megoldásokat használjanak.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés
XXX