Kezdőlap AKTUÁLIS Azonnal ellenőrizd a vízórádat! Kiadták a figyelmeztetést, rengeteg magyar kerül bajba év...

Azonnal ellenőrizd a vízórádat! Kiadták a figyelmeztetést, rengeteg magyar kerül bajba év végén

Hirdetés

A hideg idő beköszöntével a fagy és a mínuszok komoly károkat okozhatnak a vízmérőkben és a vízvezetékekben, ami jelentős pénzügyi következményekkel járhat.

 

Hirdetés

A jogszabályok szerint a fogyasztók felelősek a vízmérők megfelelő védelméért, így a téliesítés időben történő elvégzésével sok bosszúságot és költséget takaríthatnak meg. A HelloVidék összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a vízvezetékek téliesítéséről.

A hideg időjárás nemcsak a szabadban, hanem a vízmérők és vízvezetékek esetében is komoly problémákat okozhat. A fagyás következtében szétfagyott vízmérők vagy csőtörések jelentős kiadásokat vonhatnak maguk után, ezért elengedhetetlen, hogy a fogyasztók időben felkészüljenek a téli hónapokra.



A jogszabályok értelmében a fogyasztóknak kötelességük gondoskodni a vízmérők megfelelő védelméről. Ennek elmulasztása esetén a fagy által okozott károk, mint például a vízelfolyás vagy a mérő meghibásodása, a fogyasztót terhelik.

Különösen fontos figyelmet fordítani a télen nem lakott ingatlanokra, ahol a vízhálózat teljes víztelenítése ajánlott.

A lakott ingatlanok esetében pedig a szigetelés kulcsszerepet játszik, különösen a pincében vagy szabadban futó vezetékeknél. A megfelelő szigetelés és védőintézkedések alkalmazásával elkerülhetők a javítási költségek és a bosszúságok.

A vízmérők és vízvezetékek téliesítése nemcsak költséghatékony, hanem a biztonság szempontjából is létfontosságú.



A hideg hónapok beköszöntével érdemes átgondolni a megfelelő intézkedéseket, hogy elkerüljük a fagy által okozott kellemetlenségeket és anyagi terheket.

A megfelelő védelem érdekében mindenképpen ajánlott szakember segítségét igénybe venni a vízvezetékek téliesítéséhez.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés