Kezdőlap AKTUÁLIS Rengeteg magyar érintett – itt a kormány bejelentése a NŐK 40 programjáról

Rengeteg magyar érintett – itt a kormány bejelentése a NŐK 40 programjáról

Hirdetés

Múlt héten felmerült a hír, miszerint a kormány 2025-től átalakítja a Nők 40 programot, amely kedvezményes nyugdíjba vonulást biztosít a nők számára.

 

Hirdetés

A Pénzügyminisztérium most reagált az értesülésekre, amelyek a Magyar Nemzet híre alapján terjedtek el a sajtóban.

A Pénzügyminisztérium a G7-nek nyilatkozva leszögezte, hogy nem terveznek változtatásokat a Nők 40 programmal kapcsolatban, és a hírek “kacsa” jellegűek.



A minisztérium hangsúlyozta, hogy a nyugdíjrendszer stabilan és fenntarthatóan működik, így a következő 10-15 évben nincs indokolt szükség a megváltoztatására.

A Nők 40 program 2011 óta lehetőséget biztosít azoknak a nőknek, akik 40 év szolgálati időt töltöttek el, hogy nyugdíjba vonuljanak, még ha nem is érték el a nyugdíjkorhatárt.

Eddig a rendszer kedvező lehetőséget kínált a nők számára, ám a közelgő kormányzati ígéretek az Európai Bizottság felé arra utalnak, hogy a nyugdíjrendszer reformja a jövőben elkerülhetetlen lehet.

Az OECD által készített szakértői jelentés különböző javaslatokat tartalmazott, beleértve a nyugdíjkorhatár emelését, a 13. havi nyugdíj korlátozását, járulékemelést és az előrehozott, csökkentett nyugdíj visszavezetését.

A Nők 40 program szigorítására is javaslatot tettek, ami tovább fokozta az érdeklődést a jövőbeli változások iránt.



A kormány egyelőre biztosította a nyilvánosságot arról, hogy a jelenlegi rendszer marad a régiben, és a nyugdíjba vonulási lehetőségek a tervek szerint nem fognak változni.

Az uniós összevetésben páratlan magyar főszabály is továbbra is érvényben marad, miszerint 65 év alatt nem lehet nyugdíjba menni.

A jövőbeli reformokkal kapcsolatban a kormány és a minisztérium egyelőre a nyugtalanságokat próbálja eloszlatni, miközben figyelemmel kísérik az európai uniós elvárásokat.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés