Kezdőlap AKTUÁLIS Megérkezett a téli előrejelzés – Ezen a napon érkezik a sokáig kitartó...

Megérkezett a téli előrejelzés – Ezen a napon érkezik a sokáig kitartó fagy

Hirdetés

Az időjárás-előrejelzések szerint idén különösen hosszú és hideg tél vár ránk, amely november 21-én veszi kezdetét, és egészen március végéig tart.

 

Hirdetés

A következő hónapokban folyamatos fagyra, havazásra és erős szélviharokra kell felkészülni, de a karácsony és a szilveszter sem ígér kedvezőbb időt.

November vége: kezdetét veszi a fagy



A nagy fagy november 21-én érkezik, és egészen december 30-ig kitarthat. Az első komolyabb fagyokkal számolhatunk ebben az időszakban, amelyek fokozatosan készítenek fel bennünket a tél keményebb részére. December első napjaiban rövid enyhülés várható, 2-án és 3-án az idő kissé melegszik, de az igazi tél csak ezután érkezik.

December: faggyal és hóval érkezik a tél

December első hetében lassan kezd fokozódni a hideg. 5-én ugyan jó idő lesz, de hidegre lehet számítani. A hóesés december 6-án kezdődik, és 7-én, 8-án folytatódik. December 9-én felhős idő lesz, majd 10-én és 11-én rendkívüli hidegre számíthatunk.

December 12-én erős szélviharok érkeznek, és a hónap közepén (13–15-én) fagyos idő várható, de enyhe melegedés is beköszönhet.

Viharok és hideg karácsonykor

December második felében a tél teljes erejével támad. 17-én jelentős mennyiségű hó hullik, és ezt követően (18-án) viharos idő érkezik. A legkeményebb fagyra december 20. és 25. között kell számítani, így Karácsonykor nem számíthatunk enyhülésre.

A szél és a hideg továbbra is kitart, de Szilveszterkor némi enyhülés lehetséges, 30-án és 31-én jobb idő ígérkezik.

Január: kemény fagy és havazás uralja a hónapot

Január eleje fagyos idővel kezdődik, bár 1-jén és 2-án tiszta égboltot élvezhetünk. 3-tól viszont visszatér a fagy és a havas eső, és január 6-án kemény hideg telepedik ránk, amely az egész hónapban megmarad.



18-án és 19-én masszív hóesés várható, amit több napos intenzív hideg követ. 24-én újabb havazás és szél érkezik, majd a hónap végéig (26–31-én) rendkívül hideg idő lesz.

Február: havazás és fagyok sora folytatódik

Február első hetében fagyos, de tiszta időre számíthatunk. 6-ától viszont újabb havazás és szél érkezik, amit február 9-én egy kis enyhülés követ.

A hónap második felében (13-án és 14-én) melegedés várható, de 15-én visszatér a tél. Az egész hónapban kemény fagyokra számíthatunk, amely egészen február 29-ig kitarthat.

Március: késve érkező tavasz



Bár március a tavasz kezdete, az idei tél belecsúszik a tavaszi hónapba is. Március 6-án és 7-én ismét fagyos idő köszönt be, és erős szél kíséri a hideget. A hónap közepén, március 11-én, 16-án és 17-én újabb szélviharokra kell felkészülni. 18-án és 19-én pedig még havazás is várható.

Csak március 21-e után érkezik végre az igazi tavasz, amikor a fagyos időszak véget ér, és lassan enyhülni kezd az idő.

Készüljünk fel a hidegre!

Az idei tél rendkívül hosszú és kemény lesz, ezért érdemes időben felkészülni. A fagyos időszak során különösen fontos, hogy megfelelő ruházattal és fűtési megoldásokkal védekezzünk a hideg ellen, és ne feledkezzünk meg a környezetünk védelméről sem.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés