Kezdőlap Egyéb Novemberi nyugdíj, családi pótlék – Itt a közlemény, sokan nem számítottak rá

Novemberi nyugdíj, családi pótlék – Itt a közlemény, sokan nem számítottak rá

Hirdetés

November hónap mindig kiemelt figyelmet kap, amikor a családi pótlék és a nyugdíjak kifizetéséről van szó.

 

Hirdetés

A 2024-es évben is több változás történt, amelyekről fontos tudni mind a családoknak, mind a nyugdíjasoknak.

Családi pótlék: Novemberi kifizetések és összegek

A családi pótlék összege 2024-ben is változatlan maradt, de a kifizetés dátuma fontos lehet azok számára, akik előre tervezik a kiadásokat. A támogatás összege továbbra is a következőképpen alakul:

  • Egy gyermekes családok esetében: 12 200 forint
  • Két gyermekes családok esetében: gyermekenként 13 300 forint
  • Három vagy több gyermekes családok esetében: gyermekenként 16 000 forint
  • Tartósan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekek után: 23 300 forint



A kifizetések a szokásos menetrend szerint érkeznek, így november elején lehet számítani a családi pótlékok utalására. Azok számára, akik bankszámlára kérik az összeget, a pénz általában gyorsabban megérkezik, míg a postai kifizetések néhány nappal később történhetnek meg.

Nyugdíjak: Novemberi kifizetések és összegek

A nyugdíjak esetében is fontos dátum a november, mivel ebben a hónapban kerül sor a nyugdíj-kiegészítésre és a 13. havi nyugdíj második részletére.

A 2024-es évre a nyugdíjemelés mértéke 3,9% volt, amely az inflációhoz igazodik, és ennek megfelelően növekedtek a nyugdíjak összegei is.

A 13. havi nyugdíj kifizetése

A kormány döntése alapján 2024-ben a nyugdíjasok továbbra is jogosultak a 13. havi nyugdíjra, amelyet két részletben folyósítanak. A második részletet a novemberi nyugdíjjal együtt utalják ki. Ez sok nyugdíjas számára jelentős pénzügyi segítség, különösen a közelgő ünnepi időszakban.

Inflációs kiegészítés: Mennyivel nőnek a nyugdíjak?

A 2024-es évben az infláció miatt a nyugdíjasok kiegészítést kapnak, amelynek mértéke attól függ, mennyivel emelkedett a fogyasztói árindex az év során.

A novemberi nyugdíjjal együtt utalják a nyugdíj-kiegészítést, amely a januártól októberig tartó időszak inflációs különbözetét fedezi. Ez egy összegben érkezik, és az éves nyugdíjösszeg bizonyos százaléka alapján kerül kiszámításra.


Kifizetési időpontok

A nyugdíjak és a családi pótlék kifizetései is a hónap elején történnek. A bankszámlára történő utalás esetén általában november 12-én érkeznek a nyugdíjak, míg a postai kézbesítés esetén ez néhány nappal későbbre is tolódhat. A családi pótlék kifizetése szintén november elején várható.

A novemberi hónap a nyugdíjasok és a családok számára egyaránt jelentős anyagi segítséget hoz. A 13. havi nyugdíj második részlete és a nyugdíjkiegészítés fontos pénzügyi támogatást jelent az év végi időszakban.

A családi pótlék esetében pedig a kifizetések folyamatosak, így a családok biztosak lehetnek abban, hogy időben megkapják a támogatást.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés