Kezdőlap AKTUÁLIS Kamera előtt, sírva kér segítséget Cinthya Dictator

Kamera előtt, sírva kér segítséget Cinthya Dictator

Hirdetés

Cinthya Dictator, a neves fotóművész és influenszer TikTok-videója több mint ötszáz hozzászólást és tizenkétezernél is több lájkot gyűjtött össze, mivel egy szívfacsaró, ámde rendkívül fontos kérdést vetett fel.

 

Hirdetés

A videóban a színész az elhagyott újszülöttekről és csecsemőkről beszél, akik a születésük után nem kerülnek nevelőszülőkhöz, ezért életük legmeghatározóbb időszakában minden szeretetet nélkülözniük kell.

Cinthya szavaival élve: „Egy olyan témáról szeretnék veletek beszélni, ami engem nagyon megérint és végtelenül szomorú. Hátha van köztetek valaki, aki tud segíteni.



Nevelőszülő-hiány van, és ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy rengeteg elhagyott kisbaba bekerül a kórházba, akiket nem tudnak nevelőszülőknél elhelyezni.

Ők akár négy-öt hónapos korukig is ott vannak a kórházban egyedül, és mivel a kórházi dolgozók annyira túl vannak terhelve, ezek a babák csak akkor vannak megérintve, ha meg kell őket etetni, vagy meg kell őket fürdetni.”

A videóban Cinthya saját gyermekkori emlékeivel is előhozakodik, amikor kórházban volt. „Ezek a babák ott várnak a kiságyukban… Emlékszem, hogy amikor két-hároméves koromban kórházban voltam, mennyire vártam, hogy a szüleim jöjjenek.

Ez tartotta bennem a lelket. Szerintem végtelenül szomorú, hogy ezekhez a gyerekekhez senki nem megy. A felnőtteknek is óriási szükségük van az érintésre. Csak el akartam ezt mondani, hogy hátha valaki tud segíteni.”



Cinthya Dictator felhívása arra ösztönöz, hogy a közönség figyeljen erre a sürgető problémára, és keressen megoldásokat az elhagyott csecsemők helyzetének javítására.

Az érintés, a szeretet és a figyelem mind létfontosságúak a fejlődésükhöz, és a közösség összefogása kulcsszerepet játszhat a változás elérésében.

@cinthyadictator

Több száz kisbaba vár arra, hogy felemeljék. Jelentkezz nevelőszülőnek! https://www.sos.hu/egyedul #sosgyermekfalvak #oktober7 @sosgyermekfalvak@SOS Gyermekfalvak

♬ eredeti hang – cinthyadictator

 

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés