Kezdőlap AKTUÁLIS Vasárnapi előrejelzés – Berobban a hideg, több helyen fagypont alá süllyed a...

Vasárnapi előrejelzés – Berobban a hideg, több helyen fagypont alá süllyed a hőmérséklet

Hirdetés

A vasárnapi időjárás viszonylag enyhébb napot ígér, bár a levegő egy-két fokkal melegebb lehet a tegnapinál.

 

Hirdetés

Délután azonban egyre nagyobb területen erősödik fel a szél, különösen a délnyugati irányból érkező légmozgás lesz jelentős, ami délutánra északnyugatira fordul.

Többnyire borús, fátyolfelhős idő lesz jellemző a napra, de csapadékra nem kell számítanunk. A napközbeni hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul, este pedig 9 és 16 fok közé hűlhet le a levegő.

Az északi részeken időnként vastagabb felhők is megjelenhetnek, de a napsütés szűrt formában, rövidebb időszakokra előbukkanhat.

Éjszakai fagyveszély az északi völgyekben

Az éjszakai órákban továbbra is fátyolfelhők uralják majd az eget, ám a szélvédett és kevésbé felhős területeken az északi völgyekben fagypont közelébe csökkenhet a hőmérséklet.

Az északnyugati szelet élénk, erős lökések kísérhetik éjfélig, ám később a légmozgás gyengülni fog.



A legalacsonyabb hőmérséklet éjszaka általában 5 és 12 fok között alakul, de a fagyzugos területeken akár 0 fok körüli értékek is előfordulhatnak.

Ezen a napon a szél és a felhősödés lesznek a meghatározó tényezők, de esernyőre nem lesz szükség, hiszen csapadék szinte kizárt. Készüljünk fel azonban az esti órák lehűlésére, különösen, ha fagyzugos területeken élünk.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés