Kezdőlap AKTUÁLIS Minden ügyfél érintett, megszűnik a magyarok kedvenc bankja, itt a közlemény

Minden ügyfél érintett, megszűnik a magyarok kedvenc bankja, itt a közlemény

Hirdetés

A Cofidis Csoport bejelentette, hogy sikeresen lezárult a Magyar Cetelem Bank Zrt., a BNP Paribas Personal Finance Csoport magyarországi leányvállalatának felvásárlása.

 

Hirdetés

Ez az akvizíció a Cofidis célját tükrözi, hogy tovább erősítse jelenlétét a magyar és közép-európai piacon, különösen a fogyasztási hitelek terén.

Erősödő pozíció a közép-európai piacon
Gilles Sauret, a Cofidis Csoport igazgatóságának elnöke az ügylet kapcsán elmondta: „Ez az akvizíció jelentős növekedési potenciált hordoz magában a Cofidis számára Magyarországon. A banki licensz megszerzése és a kereskedelmi partnerhálózat további bővítése lehetővé teszi számunkra, hogy megerősítsük pozíciónkat Közép-Európában.”

Az ügylet révén a Cofidis nemcsak a magyar piacon válhat meghatározó szereplővé, de jelentős növekedési lehetőségek nyílnak meg előtte a régióban is.

A Cetelem ügyfeleinek változatlan feltételek
A felvásárlás ellenére a Cetelem ügyfeleinek nem lesz teendőjük a tulajdonosváltással kapcsolatban. A hitelekre, bankbetétekre és hitelkártyákra vonatkozó pénzügyi és szerződéses feltételek változatlanok maradnak.



A Cofidis Csoport anyavállalata, a Crédit Mutuel Alliance Fédérale, továbbra is elkötelezett az európai piacok iránt, és az akvizíció révén megerősíti azt a hitet, hogy a Cofidis képes jelentős növekedésre és innovációra a régióban.

Daniel Baal, a Crédit Mutuel Alliance Fédérale elnöke, kiemelte: „Ez az akvizíció újra megerősíti a Cofidis elkötelezettségét a fejlődés és az ügyfélközpontú innováció iránt.”

Integráció és bővülő termékkínálat
Jean-François Remy, a Cofidis Magyarországi Fióktelepe vezérigazgatója vezeti a Cetelem-munkavállalók integrációjának és az új termékkínálat kialakításának előkészítését.

Az új, jövőbeni Magyar Cofidis Bank Zrt. célja egy széles termékportfólió és szolgáltatás kialakítása, amely versenyképes alternatívát nyújt a klasszikus banki szolgáltatásokkal szemben, kivéve a napi pénzügyeket.



A két csapat egymást kiegészítő erősségeire építve a Cofidis egy még erősebb, innovatívabb vállalattá válhat.

Kulcsfontosságú szereplővé válás a magyar piacon
A felvásárlással a Cofidis Csoport célja, hogy Magyarországon a fogyasztási hitelek és pénzügyi szolgáltatások piacán kulcsfontosságú szereplővé váljon.

Az egyesített erőforrások és szakértelem révén a vállalat képes lesz ügyfeleinek és partnereinek változatos, innovatív megoldásokat kínálni, és alkalmazkodni a piaci igényekhez.

Ezzel az akvizícióval a Cofidis újabb jelentős lépést tett pozíciójának megerősítéséért Magyarországon és a közép-európai régióban.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés