Kezdőlap AKTUÁLIS Súlyos, ami kiderült Dudás Miklós édesapjának támadóiról

Súlyos, ami kiderült Dudás Miklós édesapjának támadóiról

Hirdetés

Egy hónappal ezelőtt egy megrázó és erőszakos incidens történt Budapesten, amely mélyen megrendítette a magyar sportvilágot és a közvéleményt.

 

Hirdetés

Dudás Miklós, egykori világbajnok kajakos édesapját, Dudás Istvánt egy brutális támadás érte egy fővárosi benzinkúton. Az 55 éves rokkantnyugdíjas férfit egy ismert amatőr ketrecharcos ütötte meg olyan erővel, hogy az azonnal a földre zuhant, és beütötte fejét a betonba. A súlyos ütés következtében Dudás eszméletét vesztette, és azóta sem tért magához. Állapota súlyos, és a család a legrosszabbra készül.

– “Mi van, gyerekek, hányan jöttetek..? Nem erről volt szó!” Ezek voltak az utolsó szavai – mesélte lapunknak elcsukló hangon Dudás Miklós az esetről.

A könyörtelen és sokkoló támadás után hat bokszolóról beszélt Miki, de úgy tudjuk,a támadók nem hivatásos ökölvívók vagy igazolt sportolók. Csak egyikük neve köthető a sportághoz, aki a történtek ellenére még a közelmúltban is pontozóbíróként tevékenykedett, nemrég a serdülő magyar bajnokságon dolgozott Hajdúszoboszlón.



 Ismerem azt a bírót, aki ebben az ügyben érintett. Amennyiben beigazolódik, hogy bűnös, akkor neki nincs helye ebben a közösségben. Ha módom, lehetőségem nyílik egyszer, akkor mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy az ökölvívásban az ilyen emberek soha ne kapjanak lehetőséget – fogalmazott a Blikknek a szövetség elnöki posztjával kacérkodó egykori olimpiai bajnok öklöző, Kovács ‘Kokó’ István.

Újabb részletek derültek ki Dudás Miki apjának támadóiról

Kerestük a Magyar Ökölvívó-szakszövetséget is, akik rövid közleményben reagáltak az üggyel kapcsolatos kérdéseinkre:

“Dudás Miklós olimpikon édesapjának ügyét maga Dudás Miklós e-mailben 2024. 10. 03. napján jelezte a MÖSZ felé, amelyet követően a sajtóból is értesültünk a történtekről. Mindezekre tekintettel az érintett bírót határozattal minden olyan tevékenységtől eltiltjuk, amely az Ökölvívó Szakszövetség berkein belül őt érinti. Tájékoztatjuk továbbá a Tisztelt Szerkesztőséget, hogy az ügyet a Szakszövetség Bíróbizottsága bevonásával a Szakszövetség Fegyelmi Bizottsága fegyelmi eljárás keretében vizsgálja ki” – állt a válaszban.



Lapunknak a boksztársadalomban élő, de nevük elhallgatását kérő szakemberek azt mesélték, megdöbbentette őket az eset, a férfit kedves, nyugodt embernek ismerték, aki rendezett családi életet él. Nehezen hitték el róla, hogy köze lehetett egy ilyen brutális támadáshoz.

– Súlyosan elítélem, ami történt, ez az ügy tisztázásért kiált. Azokat az embereket, akik ilyet követnek el, az egész ökölvívó társadalom ki fogja vetni magából. Mi nem ilyen emberek vagyunk! Lehet, hogy ezek az emberek voltak már bokszedzésen, húztak bokszkesztyűt a kezükre, de nem ökölvívók, az egészen biztos! – jelentette a korábbi profivilágbajnok, a korábban a szövetséget is vezető Erdei Zsolt, aki reméli, tisztázhatja az ökölvívó társadalmat. – Aki ilyet tesz, annak gyerekek között nincs semmi keresnivalója. Ezt, ami itt történt semmivel nem lehet kimagyarázni. Mi erről, hogy ő érintett ebben az ügyben, nem tudtunk, különben biztos, hogy nem dolgozhatott volna már...

A Dudás édesapjával elbánó támadókat a rendőrség másfél napon belül kézre kerítette. Úgy tudjuk, a kamerafelvételek alapján az életveszélyt okozó testi sértés bűntettével gyanúsított férfi megtagadta a vallomást és társaival együtt szabadlábon védekezik.

– A gyanú megalapozott, azonban a letartóztatás indítványozásának törvényi feltételei – a bűnismétlés, a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás veszélyeztetése – nem állnak fent. A sértettnek az első ütés a fejét érte, amitől megtántorodott, aztán egy másik férfitól kapott még egyet, amitől elesett. Utóbbi megtagadta a vallomástételt – erősítette meg információinkat dr. Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője.



Dudás Miklós azóta is a történtek hatása alatt áll és retteg attól, hogy elveszíti édesapját. A családban mindenki nyugtatókon él, nem tudják feldolgozni a történteket. Miki az édesanyját is nagyon félti, aki annyira megrendült, hogy félő, ha párját elveszíti, az ő élete is értelmetlenné válik.

– Apa jelenleg éber kómában van, az állapota folyamatosan romlik, nem tudják pontosan miért. Vérmérgezést kapott, tüdőgyulladást, agyhártya-gyulladást és sajnos rengeteget fogyott az utóbbi napokban. Nem sok jóra számítunk… – adott helyzetjelentést szomorúan a Blikknek Dudás Miklós.

Dudás István a támadás óta éber kómában fekszik, a szakember elárulta, ilyenkor a beteg például önállóan lélegzik, de kommunikációra képtelen.

Az orvosi szakvélemények szerint az éber kóma, más néven vigil kóma vagy állandósult vegetatív állapot, olyan klinikai állapot, amelyben a beteg légzése és keringése támogatást nem igényel, de önellátásra és kommunikációra képtelen. A beteg életben tartásához folyamatos gondoskodásra és táplálásra van szükség, hogy elkerüljék a további szövődményeket. Dudás István helyzete különösen aggasztó, mivel állapota az orvosi beavatkozások ellenére is súlyosbodik.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés