Kezdőlap AKTUÁLIS Besárgul ma az egész ország – Kiadták a figyelmeztetést, elérte az országot...

Besárgul ma az egész ország – Kiadták a figyelmeztetést, elérte az országot a ciklon központja

Hirdetés

Ma vonul át Magyarország fölött a Cassandra ciklon központja, melynek hatására országszerte borongós és csapadékos idő várható.

 

Hirdetés

A reggeli órákban szinte mindenhol esőre ébredhettünk, azonban a nap folyamán fokozatos változás várható, főként a déli és délnyugati régiókban, ahol a csapadék lassan elvonul.

A HungaroMet időjárási szolgálata frissítette veszélyjelző térképeit, és eső miatt az ország minden megyéjére sárga figyelmeztetést adott ki.

Emellett Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar megyében első szintű, vagyis sárga figyelmeztetés van érvényben zivatarok miatt is.

Pénteki időjárás




A Cassandra ciklon átvonulása miatt a nap folyamán továbbra is borongós és esős idő lesz, főként az ország északi és északkeleti részén. Azonban a dél és délnyugati régiókban a felhőzet fokozatosan vékonyodni kezd, és a csapadék is megszűnik.

A légmozgás több helyen megélénkül, különösen a Nyugat-Dunántúlon, ahol erős, néhol akár viharos széllökések is várhatóak.

A napi maximumhőmérséklet nagyrészt 11 és 16 fok között alakul, ami elmarad a sokéves átlagtól. Azonban a délkeleti régiókban, a ciklon előoldalán érkező melegebb légtömeg miatt ennél magasabb hőmérséklet is mérhető lesz, akár több fokkal is.

Aktuális figyelmeztetések

Jelenleg az ország minden megyéjében sárga figyelmeztetés van érvényben az eső miatt, míg négy megyében – Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Hajdú-Bihar – zivatarok is előfordulhatnak, ezért itt további első szintű (sárga) figyelmeztetést adtak ki.

Holnapi előrejelzés

Szombatra már enyhébb időre lehet számítani. A meteorológiai előrejelzések szerint többnyire közepesen vagy erősen felhős lesz az égbolt, elszórtan előfordulhat eső és zápor.



Az északnyugati, nyugati szél több helyen megélénkül, különösen az Északnyugat-Dunántúlon, ahol helyenként megerősödhet. A délutáni órákban a hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul, ami kellemesebb időt ígér a maihoz képest.

Az előttünk álló napokban tehát lassan visszatérhet a kellemesebb őszi idő, de érdemes továbbra is figyelni az időjárás-előrejelzéseket és a figyelmeztetéseket, különösen, ha utazást vagy szabadtéri programot tervezünk.

Hirdetés