Kezdőlap AKTUÁLIS Figyelmeztet a MOHU – Ha visszaváltásra készülsz, erről jobb, ha tudsz

Figyelmeztet a MOHU – Ha visszaváltásra készülsz, erről jobb, ha tudsz

Hirdetés

A REpont automatákat működtető Mohu legutóbbi közleménye szerint technikai okok miatt a bankkártyás palackvisszaváltás folyamatában időbeli késlekedés várható.

 

Hirdetés

A vállalat honlapján megjelent tájékoztatás alapján a pénz visszautalása a megszokott időtartamnál hosszabb ideig is eltarthat. A közlemény így zárul: “Megértésedet és türelmedet köszönjük!” Ez a hiba különösen a vasárnapi nap folyamán lehet zavaró, mivel a bankkártyás utalások időtartama tovább fog tartani.

Nehézségek a visszaváltó rendszer használatában

Ahogy arról a Dívány korábban beszámolt, a REpont automaták használata már hónapok óta elérhető, mégis sok felhasználónak akadnak nehézségei a rendszer működtetésével.

A Mohu igyekszik megkönnyíteni a felhasználók dolgát, és a REpont telefonos alkalmazás használatához, valamint a palackok betétdíjának bankszámlára történő utalásához nyújt útmutatót.

Így működik a QR-kódos rendszer




A bankkártyás palackvisszaváltás lebonyolításához a következő lépéseket kell követni:

  1. Alkalmazás letöltése és regisztráció: Először telepítsük a REpont appot egy okoseszközre, majd regisztráljunk email címünkkel.
  2. Bankszámlaszám megadása: Az applikáción belül adjuk meg azt a számlaszámot, amelyre várjuk a pénzt, és a személyes adatainkat is rögzítsük.
  3. QR-kód használata: A REpont automatákon található matricák jelzik a QR-kód olvasó helyét. Az applikációban a képernyő alján látható kék ikonra kattintva nyissuk meg a saját QR-kódunkat.
  4. Beolvasás az automatán: Az automatán deréktájban található nyílásba dugjuk be a telefonunkat, vagy a blokkot kiadó nyílás alá helyezzük a telefont képernyővel felfelé.
  5. Összeg kiválasztása: Ha az automata sikeresen beolvasta az azonosítónkat, válasszuk ki az érintőképernyőn, hogy a bankszámlánkra kérjük az összeget, és a rendszer utalja is a megadott számlaszámra.

Otthoni palackvisszaváltás lehetősége

Érdekes fejlemény, hogy a Kifli, egy népszerű online bevásárlási szolgáltatás, nemrég bevezette a palackvisszaváltás lehetőségét is. A vásárlók otthon, a futároktól kérhetik a palackok visszaváltását, anélkül hogy ki kellene mozdulniuk otthonról.

A helyszínen kért, erre a célra rendszeresített, lezárható zacskókban maximum 10 palackot, üveget vagy alumínium dobozt lehet elhelyezni. A betétdíj a Kifli applikációban kreditként jóváírásra kerül, így még kényelmesebbé téve a folyamatot.



A REpont automaták bankkártyás visszaváltásának problémái, valamint az otthoni palackvisszaváltás új lehetőségei figyelemfelkeltőek a környezettudatos vásárlók számára.

A Mohu által üzemeltetett rendszer és a Kifli új szolgáltatása mind hozzájárulnak a fenntarthatóbb és kényelmesebb megoldások kereséséhez a hulladékcsökkentés érdekében. Érdemes figyelemmel kísérni a REpont honlapját a további fejleményekért, különösen a műszaki problémák rendezésének érdekében.

Hirdetés