Kezdőlap AKTUÁLIS Megrendítő hír: Farkasházi Réka édesapja gyógyíthatatlan betegséggel küzd

Megrendítő hír: Farkasházi Réka édesapja gyógyíthatatlan betegséggel küzd

Hirdetés

Az ALS, vagyis amiotrófiás laterálszklerózis az egyik legkegyetlenebb és gyógyíthatatlan betegségek közé tartozik. A közelmúltban Karsai Dániel, a híres alkotmányjogász hosszas küzdelem után szombaton, 47 éves korában hunyt el e betegség következtében. Tragikus halála sokakat megrendített, többek között Farkasházi Rékát is, aki az Instagram-oldalán osztott meg egy megrázó történetet: édesapja is ugyanebben a betegségben szenved.

 

Hirdetés

Karsai Dániel hatalmas küzdelem után most megpihent. A képen azért nem ő van, hanem az apukám, mert apa ugyanazt az utat járja, amit Dániel járt egészen máig” – írta a Barátok közt egykori színésznője. Az idézet jól mutatja, hogy a betegség fájdalmasan összekapcsolja a két család sorsát.

Farkasházi Réka megrendítő vallomásában elárulta, hogy édesapja júniusban kapta meg a diagnózist, de akkor még nem igazán értették, milyen kihívásokkal kell szembenézniük. „Júniusban kaptuk a diagnózist: ALS. Fogalmunk sem volt arról, mit jelent és mivel jár. Persze, olvastuk Dániel történetét, de elsőre nem tudtam, nem tudtuk összerakni a mozaikokat. Másodikra sem” – osztotta meg Réka őszintén a családja reakcióját a szörnyű hírekre.

Az ALS egy progresszív neurodegeneratív betegség, amely fokozatosan gyengíti az izmokat, és végül teljes mozgásképtelenséghez vezet. Sajnos jelenleg nincs rá gyógymód, és az orvosok sem tudják megállítani a betegség előrehaladását.



Réka leírta, hogy a legnehezebb dolog, amivel most szembenéznek, az a tehetetlenség, amit a betegség okoz. „Méltatlan. Kíméletlen. A legrosszabb benne a tehetetlenség. Nincs gyógymód. Egyedül maradtunk” – vallotta be fájdalmasan, érzékeltetve a betegség kegyetlenségét és a családja helyzetét.

Az ALS nemcsak a betegeket sújtja, hanem a hozzátartozókat is. A színésznő számára édesapja küzdelme és a családja támogatása most mindenek felett áll.

Farkasházi Réka nem azért osztotta meg ezt a történetet, hogy sajnálatot keltsen, hanem hogy felhívja a figyelmet erre a betegségre és annak súlyosságára. „Nem szeretnék ‘haknizni’ ezzel a történettel. De az élet nem mindig habos-babos. Köszönöm a megértést” – zárta sorait, hozzátéve, hogy fontos beszélni ezekről a nehéz témákról is.



Posztjára számos együttérző komment érkezett, köztük a Barátok közt-beli kollégáitól, mint Lékai-Kiss Ramóna, Gryllus Dorka és Juga Veronika. Veronika külön kiemelte, hogy fontos a párbeszéd az ilyen tragikus helyzetekről: „Az nem hakni, hogy beszélsz egy tabu témáról, ahogy Dani is tette. Miért ne lehetne párbeszéd a betegségekről… A gyógyíthatatlan betegségekről…

Farkasházi Réka története sokakat megérintett, és a közösségi média teret adott arra, hogy hasonló sorsú emberek is megoszthassák tapasztalataikat. Karsai Dániel és most Farkasházi Réka édesapja esete emlékeztet arra, milyen kegyetlen tud lenni az élet, de egyben arra is, hogy mennyire fontos a szeretet, a támogatás és a közösség ereje ilyen nehéz időkben.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Réka Farkasházi (@farkashazireka) által megosztott bejegyzés

Ezt a 9 dolgot miért nem mondta el senki az almaecetről?
Napi horoszkóp szeptember 30. – A hónap utolsó napja sok-sok meglepetést tartogat neked!
Így lesz tökéletes a kelt tésztád! Ezt a trükköt minden háziasszonynak ismernie kell!
Peter Šrámek mindenkit levett a lábáról Miley Cyrusként, óriásit énekelt – A zsűri állva tapsolt

Hirdetés