Kezdőlap AKTUÁLIS Gyász – Meghalt a csodálatos színész, a magyarok nagy kedvence

Gyász – Meghalt a csodálatos színész, a magyarok nagy kedvence

Hirdetés

76 éves korában, szeptember 26-án elhunyt John Ashton, a „Beverly Hills-i zsaru” és az „Éjszakai rohanás” című filmek sztárja.

 

Hirdetés

A veterán színész békésen távozott az élők sorából coloradói otthonában, Ft. Collinsban, miután hosszú ideje küzdött a rákkal. A TMZ értesülései szerint Ashton halálát a súlyos betegség okozta, amely végül felülkerekedett rajta.

A színész közel fél évszázados pályafutása alatt számtalan emlékezetes szerepet alakított, és generációk számára vált meghatározó filmcsillaggá. Halálhírére családja és rajongói egyaránt megrendültek.

„Öröksége örökké élni fog”

John Ashton képviselője nyilatkozatában így emlékezett meg a színészről: „John a szeretet, az elkötelezettség és a szolgálat örökségét hagyja hátra.



Emlékét örökre megőrzi felesége, gyermekei, unokái, valamint testvérei, a tágabb családja és mindenki, aki szerette őt. John hatását a világra még generációkig ünnepelni fogják.”

Ashton szívélyes személyisége és hiteles játéka több filmben és televíziós sorozatban is emlékezetes maradt. Bár elsősorban az 1980-as évek népszerű vígjátékai révén vált ismertté, pályafutása sokkal szélesebb spektrumot ölelt fel, amelyben számos különböző szerepet alakított.

A Beverly Hills-i zsaru és az Axel Foley-val való páros

John Ashton legemlékezetesebb alakítása talán a „Beverly Hills-i zsaru” sorozatban volt, ahol John Taggart őrmestert formálta meg. Karaktere Axel Foley, az Eddie Murphy által alakított nyomozó társaként vált híressé, és ez a film tette Ashtont széles körben ismertté.

Az 1984-es első részben és az 1987-es folytatásban is nagy sikert aratott alakítása.

John Ashton neve hosszú időre összeforrt Taggart karakterével, és több generáció rajongóinak szerezett vele felejthetetlen élményeket. Nemrégiben ismét magára öltötte az őrmester szerepét a 2024-ben érkező „Beverly Hills-i zsaru: Axel F” című Netflix-filmben, amely az ikonikus sorozat folytatása.

Több mint 200 filmes és televíziós szerep

John Ashton 50 éves hollywoodi karrierje során több mint 200 filmben és televíziós produkcióban tűnt fel, és sokoldalúságával, hiteles alakításaival beírta magát a filmipar történetébe. Az „Éjszakai rohanás” című klasszikusban Charles Grodin partnereként is nagy sikert aratott.



Színészi karrierje során mindig elismeréssel beszéltek róla kollégái és rendezői is, mint egy rendkívül elkötelezett és szenvedélyes művészről.

John Ashton a 2020-as évekig aktív maradt a filmiparban, és munkásságával inspirációt jelentett a színészvilág új generációi számára is.

Halála hatalmas űrt hagyott maga után Hollywoodban, és emlékét sokáig őrizni fogják mind a családja, mind a filmrajongók.

Hirdetés