Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki az E.on! Rengeteg otthon marad áram nélkül

Közleményt adott ki az E.on! Rengeteg otthon marad áram nélkül

Hirdetés

A közeljövőben jelentős hálózatfejlesztési munkálatok zajlanak az E.On Hungária Csoport területén, amelyek következtében többfelé várhatóak többórás áramszünetek.

 

Hirdetés

A társaság tájékoztatása szerint a Dunántúlon, Pest megyében, valamint a fővárosban kisebb területeken, néhány órás áramszünetek várhatóak.

Miért van szükség az áramszünetekre?

A fejlesztések célja a hálózat korszerűsítése és karbantartása. A 150 milliárd forintból megvalósuló munkálatok során a következő tevékenységeket végzik el:


  • Berendezések megújítása: A régi, elavult eszközök cseréje.
  • Karbantartási munkálatok: A hálózat működésének biztosítása érdekében.
  • Gallyazás: A veszélyes fákat eltávolítják, amelyek hozzáérhetnek a vezetékekhez.
  • Gólyafészek-tartók telepítése: A gólyák védelme érdekében.
  • Kapacitásbővítés: Új elosztóberendezések és trafóállomások telepítése, valamint nagyobb kapacitású transzformátorok beépítése.

Ezek a fejlesztések nem csupán a meglévő hálózat stabilitását növelik, hanem új ügyfelek és napelemek csatlakoztatását is lehetővé teszik a jövőben.

A cél, hogy a jövőben kevesebb üzemzavarral és váratlan áramkimaradással kelljen szembenézniük az ügyfeleknek.

Mikor és milyen mértékben várhatóak áramszünetek?

A hálózatfejlesztési munkálatok során az ügyfelektől türelmet kérnek. A régi tartóoszlopok és villamos vezetékek cseréje, valamint az új modern hálózati szakaszok építése akár kétszer nyolcórás áramszünetet is igényelhet egy-egy körzetben.



A kisebb munkák esetén is 6-8 órás áramkikapcsolások várhatóak. A munkálatok általában 8-16 óra között zajlanak, amikor a legkevesebb ember tartózkodik otthon, és elkerülhetők az áramcsúcsok.

Mit tehetnek az ügyfelek?

Az E.On Hungária Csoport ígérete szerint minden érintett ügyfelet időben értesítenek a várható munkálatokról. Az értesítéseket postai úton, valamint elektronikus úton, a cég honlapján vagy ügyfélszolgálati applikáción keresztül is meg lehet kapni.

Fontos tudni, hogy az üzemszünetek várhatóan rövidebb időtartamúak is lehetnek, mint előzetesen jelezték. Az ügyfeleknek nem kell aggódniuk a hűtőszekrény tartalmának megromlása miatt sem, mivel a modern berendezések 16-24 órán keresztül képesek megőrizni a hideg hőmérsékletet.



A hálózatfejlesztési és karbantartási munkálatok elengedhetetlenek a stabil és megbízható áramellátás fenntartásához.

Az E.On Hungária Csoport arra kéri az ügyfeleket, hogy legyenek türelemmel a szükséges áramszünetek ideje alatt, hiszen ezek a munkálatok a jövőbeli, zavartalan áramellátás biztosítását szolgálják.

Hirdetés