Kezdőlap AKTUÁLIS Itt a nagy novemberi időjárás-előrejelzés: a meteorológusok sem hisznek a szemüknek

Itt a nagy novemberi időjárás-előrejelzés: a meteorológusok sem hisznek a szemüknek

Hirdetés

Bár az időjárás még mindig nyárias arcát mutatja, hivatalosan már beléptünk az őszbe. Sokan kíváncsiak rá, hogy az őszi hónapok milyen idővel „büntetnek” meg minket a hosszú, forró nyár után. Az országos időjárás-előrejelzések alapján azonban a válasz sokakat meglepett: nemhogy büntetés nem érkezik, de az átlaghoz képest szokatlanul enyhe és meleg idő várható.

 

Hirdetés

A legfrissebb októberi és novemberi időjárás-jelentések szerint az országos átlagot jóval meghaladó hőmérsékletekre számíthatunk. Októberben és novemberben is lényegesen magasabb nappali és éjszakai hőmérsékletek várnak ránk, mint amit megszokhattunk ezekben a hónapokban.

Általában októberben a nappali hőmérséklet 15 fok körül mozog, de az előrejelzések szerint idén ez jelentősen magasabb lesz. Október első felében a nappali hőmérséklet elérheti a 20 fokot is, és a hónap közepéig még mindig 15 fok fölötti értékekre lehet számítani. Ez azt jelenti, hogy az őszi kabátot egy darabig még nem kell elővenni. Csak a hónap második felében várható enyhe lehűlés, de az sem lesz drámai.


Novemberben a megszokott nappali csúcshőmérséklet általában 7 fok körül alakul, de idén még ebben a hónapban is enyhébb idő várható. Az előrejelzések szerint a hónap első felében a nappali hőmérséklet 10-11 fok körül alakul, ami 3-4 fokkal magasabb az átlagosnál. Ez tovább növeli a kellemes hőérzetet, és késlelteti a télies idő megérkezését.





Az előrejelzések szerint csak december elejére tér vissza az időjárás a szokásos mederbe. Ekkor várhatók a megszokott 2-5 fokos nappali hőmérsékletek, és ekkor válik igazán érezhetővé, hogy beköszöntött a tél.

A szakértők maguk is meglepődtek az előrejelzéseken, hiszen a hosszabb távú trendek általában az évszakoknak megfelelő hőmérsékletet mutattak, de most egy szokatlanul meleg ősz elé nézünk. Az ilyen időjárási anomáliák az éghajlatváltozásra is utalhatnak, de addig is élvezhetjük az enyhe, kellemes őszi napokat.

A szokatlanul meleg október és november nemcsak a természetet, de az emberek napi rutinját is befolyásolja. A késői lehűlés miatt a fűtésszezon is későbbre tolódhat, ami pénzügyi előnyökkel járhat, ugyanakkor a mezőgazdaságban kihívásokat okozhat az elhúzódó enyhe idő.

Az őszi programok és kirándulások szempontjából viszont mindenképp kedvező a várható időjárás. Ha eddig halogattad a szabadtéri terveidet, most itt a tökéletes alkalom, hogy kihasználd a természet adta lehetőségeket az enyhe őszben.



Idén az ősz nem hozza magával a szokásos lehűlést, sőt, a hőmérséklet jelentősen meghaladja az ilyenkor megszokott értékeket. Októberben és novemberben is kellemesen meleg, nyárias időre számíthatunk, mielőtt decemberben beköszöntene a tél.

Ha neked is vannak zsírdaganataid, ezekkel a módszerekkel megszabadulhatsz tőlük!

Váratlan halálhír: azonnali műsorváltozást kényszerült bejelenteni a TV2

Leesett az álla mindenkinek – Ilyen menyasszony volt Cynthia Dictator, nem hiszel majd a szemednek

Koko titka napvilágra került: Az olimpiai bajnok végre tisztázta a pletykákat!

Ez történik a testeddel, ha zokniban alszol éjszaka!

Hirdetés