Kezdőlap AKTUÁLIS Leállás a Gmailben – Ha ezt látod, a te fiókod is feltörték...

Leállás a Gmailben – Ha ezt látod, a te fiókod is feltörték és minden jelszavad megszerezték

Hirdetés

A Downdetector adatai alapján Magyarországon is sok Gmail-felhasználó találkozott egy váratlan hibával, amely során a levelezőrendszer helyett egy vírusirtóra hivatkozó üzenet jelent meg.

 

Hirdetés

A leállás a Gmail mellett a Google egyéb szolgáltatásait is érintette, így több felhasználó tapasztalta, hogy nem tud hozzáférni Google-fiókjához vagy annak tartalmához. A problémát az Economx és a Dívány is észlelte, egyik szerkesztőségi tagjukat is érintette a hiba.

„Az ESET figyelmeztetett egy adathalász kísérletre, a Gmail pedig nem tölt be” – mondta el az érintett kolléga, rávilágítva arra, hogy az eset valószínűleg az ESET vírusirtóval kapcsolatos.



Az internetezők közösségi médiában megosztott tapasztalatai és képernyőfotói is alátámasztják a problémát, amelyet a Downdetector is rögzített, ugyanis a Gmail-lel kapcsolatos panaszok száma hirtelen jelentősen megnőtt.

A Gmail leállás hatásai

A felhasználók számára szerencsére a probléma nem igényelt külön beavatkozást, mivel az magától megszűnt. Azonban fennállt a lehetőség, hogy az eset átmeneti fennakadást okozott, különösen azok számára, akik céges rendszerekhez a Google-fiókjukon keresztül fértek hozzá.

A hibás bejelentkezés miatt ezen rendszerek használata is elérhetetlenné válhatott, amíg a probléma el nem hárult.

Korábbi tapasztalatok más platformokon

A közelmúltban a Facebook felhasználói is hasonló problémával szembesültek, amikor egy hirtelen leállás során a rendszer mindenkit kijelentkeztetett, majd jelszóhibát jelzett.



Sok felhasználó jelszócsere mellett döntött, ami bonyolította a helyzetüket, mivel a probléma maga a Facebook rendszerében volt, nem a jelszavakban.

Ezek az esetek is rávilágítanak arra, hogy technikai hibák esetén érdemes megvárni a megoldást, mielőtt nagyobb változtatásokat eszközölnénk a fiókjainkban vagy a rendszereinkben.

Hirdetés