Kezdőlap AKTUÁLIS Keményen visszavágott Vogel Evelin – Nyilvánosan üzent Magyar Péternek

Keményen visszavágott Vogel Evelin – Nyilvánosan üzent Magyar Péternek

Hirdetés

Felperzselte a hazai nyilvánosságot Vogel Evelin, a TISZA Párt egykori tagjának és Magyar Péter, a párt elnökének volt párjának Indexnek adott interjúja.

 

Hirdetés

A beszélgetés során Vogel Evelin számos súlyos állítást fogalmazott meg Magyar Péterrel kapcsolatban, amely alapjaiban rengette meg a politikai közbeszédet és a párt körüli közvéleményt.

Az interjúban Vogel többek között arról beszélt, hogyan segítette Magyar Pétert a TISZA Párt alapításában, ám állítása szerint munkáját nemhogy nem ismerték el, de végül konfliktusokkal és személyes fenyegetésekkel zárult kapcsolatuk.

Az interjú talán legnagyobb visszhangot kiváltó részlete az volt, hogy Vogel Evelin kijelentette: volt, amikor félt Magyar Pétertől.



Magyar Péter nem hagyta szó nélkül az interjúban elhangzottakat, és röviddel a videós beszélgetés megjelenése után egy hosszú Facebook-bejegyzésben reagált. A pártelnök tagadta Vogel Evelin vádjait, és azt állította, hogy a szakítás köztük nem úgy történt, ahogy azt volt párja bemutatta.

Sőt, Magyar Péter azt is kijelentette, hogy Vogel Evelin 30 millió forinttal zsarolta meg őt és a párt több tagját, amivel még tovább fokozta a botrányt.

Vogel Evelin visszavág – „Engem többé már nem tudsz megijeszteni”

Vogel Evelin sem késlekedett a válasszal. Facebook-posztjában visszautasította Magyar Péter vádjait, és hangsúlyozta, hogy soha nem próbálta megzsarolni őt vagy bárkit a TISZA Pártból.

A bejegyzésében Evelin kemény szavakkal illette volt párját, rámutatva, hogy Magyar Péter magatartása mérgező légkört teremtett nemcsak kapcsolatukban, hanem a párton belül is.

„Az ígérgetésre, a kamuzásra, a játszmákra, a manipulációra, a feszültségkeltésre nemcsak egy kapcsolatot, de egy szervezetet sem lehet felépíteni, nemhogy országot ilyen elvek mentén vezetni” – írta Vogel.

Majd hozzátette, hogy ha Magyar Péter valóban feljelenti őt, nem lesz más választása, mint nyilvánosan védekezni.

Nyilvános üzenet Magyar Péternek

A posztja végén Vogel Evelin közvetlenül is üzent Magyar Péternek, emlékeztetve őt közös múltjukra és arra, hogy bár kapcsolatuk már véget ért, volt párja tisztában van azzal, hogy ő soha nem akart ártani neki.

„Semmi olyat nem mondtam, ami igazán ártana neked, vagy a közösségünknek, a pártnak” – fogalmazott, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy vannak dolgok, amiket a nyilvánosságnak ismernie kell.

Evelin egy újabb meglepő állítást tett: szerinte Magyar Péter és egy közös ismerősük, Márk, fenyegetésekkel próbálták meg sakkban tartani őt. Posztjában utalt arra is, hogy Magyar Péter anyját is felhasználta a manipuláció részeként, sőt, arra is célzott, hogy Magyar Péter gyermekével kapcsolatos szorongásait is kihasználta.



„Engem többé már nem tudsz megijeszteni!” – zárta sorait Evelin, jelezve, hogy kész a további nyilvános szembenézésre, és nem hagyja magát megfélemlíteni.

Társadalmi visszhang és következmények

Az ügy a nyilvánosság előtt gyorsan eszkalálódott, és mind a politikai, mind a közéleti szereplők figyelmét felkeltette. A Magyar Péter és Vogel Evelin közötti nyilvános vita nemcsak a TISZA Párton belüli belső feszültségeket hozta felszínre, hanem a párt támogatottságát is próbára teheti, hiszen a pártelnök személyiségére vonatkozó kritikák közvetve a politikai hitelességét is megkérdőjelezhetik.

A botrány továbbra is napirenden van, és nem kizárt, hogy a következő hetekben újabb fejlemények következnek mind a bírósági, mind a politikai fronton.

Az ügy komoly hatással lehet a TISZA Párt jövőbeli választási esélyeire, hiszen a személyes konfliktusok és a belső viszályok ritkán erősítik egy párt megítélését.

Vogel Evelin és Magyar Péter nyilvános összecsapása a mai napig izgalomban tartja a közvéleményt, és bár a teljes igazság talán soha nem derül ki, az ügy mindenképp emlékezetes marad a hazai politikai szcénában.



Hirdetés