Kezdőlap AKTUÁLIS Megtörte a csendet Shane Tusup

Megtörte a csendet Shane Tusup

Hirdetés

A vasárnap esti Sztárbox-gálán Shane Tusup, a híres amerikai származású edző és korábbi úszóedző, súlyos vereséget szenvedett a magyar labdarúgó, Torghelle Sándor ellen.

 

Hirdetés

Az összecsapás után feldúltan hagyta el a ringet, és nem kívánt az újságírók kérdéseire válaszolni. Ígéretéhez híven azonban később közleményt adott ki, melyet az RTL-en keresztül juttatott el a sajtóhoz. A következőkben változtatás nélkül közöljük Tusup szavait.

„A gondolataim között sem szerepelt, hogy két sportolói háttérrel rendelkező személy összecsapása ilyen stílusban megy majd végbe. Azt gondolom, hogy a sportban arra nem illik büszkének lenni, ha valaki folyamatosan kapja a piros lapokat, hiszen ez komoly jelentéssel bír.

Én a felkészülésem alatt csak a saját dolgomra koncentráltam, és a fejemben nem volt más opció, kizárólag a fair play, mint mindig.”



Tusup, aki korábban Hosszú Katinka edzőjeként vált ismertté, elmondta, hogy a mérkőzés befejezése a bíró döntése volt, és ezt elfogadta. „A mérkőzés befejezése a bíró döntése volt, amelyet elfogadtam, és az ellenfelemmel történő sportszerű kézfogás után hagytam el a ringet. Természetesen egy ilyen típusú mérkőzés után át kellett gondolnom, hogyan is tudnék nyilatkozni a ringben történtekről.”

A vereségét követő sajtótájékoztatón elhangzottakat is tisztázni kívánta: „A félreértések elkerülése végett, a sajtótájékoztatón elhangzottak visszhangjára a következőkkel szeretnék reagálni: a Sándorral való korábbi ismeretségünk révén nem gondoltam volna, hogy a poént többek komolyan veszik.”

Tusup és Torghelle összecsapása nagy érdeklődést váltott ki, hiszen mindketten komoly sportolói múlttal rendelkeznek.

A meccset végül Torghelle nyerte, ami váratlanul érte a nézőket és magát Tusupot is. A mérkőzés utáni pillanatokban a feszültség érezhető volt a ringben, de Tusup sportszerűen fogadta el az eredményt.



A Sztárbox-gála célja az volt, hogy népszerűsítse a sportot és a fair play szellemiségét, ugyanakkor a találkozó utáni hangulat és a médiafigyelem azt mutatja, hogy a versenyzők közötti versengés néha váratlan fordulatokat hozhat.

Shane Tusup közleménye pedig rávilágít arra, hogy a sportban nemcsak a fizikai felkészültség, hanem a lelki stabilitás és a sportszerű hozzáállás is kulcsfontosságú.

Hirdetés