Kezdőlap AKTUÁLIS Itt az RTL bejelentése – Mostantól fizetni kell ezért, ha ez akarod...

Itt az RTL bejelentése – Mostantól fizetni kell ezért, ha ez akarod nézni

Hirdetés

Az RTL nemrégiben bejelentette, hogy a következő években kizárólag náluk lesznek követhetők a Bajnokok Ligája mérkőzései.

 

Hirdetés

Az idei szezonban összesen 192 meccset közvetítenek, azonban sokakat csalódottsággal töltött el a hír, hogy nem lehet majd mindegyiket a televízióban végignézni.

A csatorna ugyanis számos mérkőzést csak az RTL streamingplatformján, az RTL+-on sugároz majd, amelyért külön előfizetést kell vásárolni.

Drágul az RTL+ előfizetése

Az előfizetési rendszer bevezetése mellett az RTL Magyarország meg is emelte az RTL+ havidíját. Szeptember közepétől a korábbi 1990 forintos díj helyett 2990 forintot kell majd fizetniük azoknak, akik a teljes Bajnokok Ligája kínálatot szeretnék elérni.



Ez a változtatás sokakat érint kellemetlenül, főként, hogy korábban az M4 Sporton ingyen lehetett követni az összes mérkőzést.

A FemCafe felmérése szerint sokan nehezményezik az új rendszert, különösen azok, akik szívesen követték a BL mérkőzéseit az állami sportcsatornán. Egyikük így nyilatkozott:

„Ha a kedvenc csapatom játszik, és a fizetősön lesz, akkor simán meg tudom oldani. Már bocs, de van elég rezsi, a Netflixre is elő vagyunk fizetve a feleségemmel, nem kell mellé egy RTL+, ha én Arsenal meccset akarok nézni.

Aki itt van, az mind tudja, hogyan kell behozni a mérkőzéseket a külföldi oldalakon, és már szakadozás sincs, mint régen. Így már eléggé zavar, hogy elkerültek az M4 Sportról a fő meccsek, de azért szívbajt se okoz. Szóval ennyi, én nem fizetek elő, az tuti.”

Szurkolói elégedetlenség és tiltakozás

A szurkolók nagy része nem tartja elfogadhatónak, hogy a mérkőzésekért külön fizetni kell, és sokan úgy gondolják, hogy nem éri meg az árát. Többen kifejtették, hogy ha elő is fizetnek az RTL+-ra, a próbaidőszak lejárta után biztosan lemondják a szolgáltatást.



A tavalyi Bajnokok Ligája döntő visszavágóját is csak az RTL+ felületén lehetett követni, ami sokakat dühített, hiszen a Manchester City – Inter mérkőzésre nagy volt az érdeklődés. A FemCafe által megkérdezettek szerint sokan csalódottak voltak, hogy lemaradtak a meccsről.

„Nézem inkább a Sport 1, Sport 2 adását. Rohadjon rátok az előfizetéses csomagotok” – mondta indulatosan az egyik szurkoló.

A sportkedvelők más lehetőségeket keresnek

Bár a szurkolók egy része továbbra is hűséges marad kedvenc csapatához és hajlandó fizetni az RTL+-ért, sokan alternatív megoldások után néznek. A közösségi médiában többen is arról számoltak be, hogy külföldi oldalakon próbálják meg követni a mérkőzéseket, mert nem akarják kifizetni a megnövekedett havidíjat.



Az RTL döntése, miszerint a Bajnokok Ligája mérkőzéseiért külön díjat számít fel, komoly vitákat váltott ki a sportkedvelők körében. Bár a csatorna továbbra is elérhetővé teszi a mérkőzéseket, a drágulás és a korlátozott hozzáférés sokak számára elfogadhatatlan.

Hogy a jövőben mennyire lesz sikeres az új előfizetési rendszer, az csak a következő hónapokban derül majd ki, de az biztos, hogy a szurkolók elégedetlensége továbbra is tapintható.

Hirdetés