Kezdőlap AKTUÁLIS Hatalmas vihar tart felénk – Letarol mindent, mutatjuk mikor ér ide

Hatalmas vihar tart felénk – Letarol mindent, mutatjuk mikor ér ide

Hirdetés

A héten markáns időjárási változásokra lehet számítani Magyarország területén.

 

Hirdetés

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint a hétfői napra még túlnyomóan napos idő várható, de keddtől esőre és hűvösebb időre is fel kell készülni.

Hétfő: Napfény és meleg

Hétfőn az ország nagy részén napos, száraz időre számíthatunk, csupán néhány fátyol- és gomolyfelhő jelenhet meg az égen. A délies szél az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül, a nappali hőmérséklet 22-27 °C között alakul.

Kedd: Eső és zivatarok

Kedden a felhőzet vastagsága változó lesz, és az ország több pontján esőre, záporokra lehet számítani. Eleinte a Dunántúlon, majd a nap második felében a Dunától keletre is kialakulhatnak zivatarok. A déli és délkeleti szél erősödni fog, különösen a zivatarok környezetében. A hőmérséklet hajnalban 6-14 °C, nappal pedig 22-27 °C körül alakul.


Szerdától péntekig: Pára, köd és eső

A hét közepe felé hajnalban pára és köd is kialakulhat. Szerdán változóan felhős idő várható, elszórtan esővel és záporral, keleten akár zivatarokkal is. A nappali hőmérséklet 19-25 °C között alakul. Csütörtökön a felhőzet továbbra is változó lesz, és szórványos eső, zápor előfordulhat. A csúcsérték 21-27 °C között mozog.



Pénteken újabb felhőzóna érkezik, és több helyen lehet eső, zápor. A nappali hőmérséklet 22-29 °C között alakul, de északnyugaton hűvösebb idő várható.

Hétvége: Lehűlés és szél

Szombaton a felhőzóna délkelet felé mozog, az ország nagy részén napsütés várható, de szórványosan eső is előfordulhat. A szél megerősödik, a hőmérséklet 15-23 °C között alakul.

Vasárnap a felhőzet ismét sűrűbb lesz, főként keleten és délkeleten, ahol csapadék is előfordulhat. A hőmérséklet hajnalban 5-14 °C, nappal pedig 15-20 °C körül alakul.

Hirdetés