Kezdőlap AKTUÁLIS Visszatér a kötelező maszkviselés! Itt a bejelentés!

Visszatér a kötelező maszkviselés! Itt a bejelentés!

Hirdetés

A fertőző megbetegedések számának növekedése miatt péntektől kötelezővé vált a maszkviselés a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórház tagkórházainak fokozott kockázatú, járó- és fekvőbeteg-ellátást végző osztályain és részlegein – adta hírül a kórházcsoport közleményében.

 

Hirdetés

A korlátozás az összes tagkórházra kiterjed, így a nyíregyházi tagkórház két telephelyére, valamint a nagykállói, mátészalkai, fehérgyarmati és vásárosnaményi gyógyintézményekre, illetve a nyírbátori szakrendelőre is érvényes.



Az új szabályozás értelmében a látogatóknak kötelező maszkot viselniük az infektológiai, onkológiai, hematológiai, belgyógyászati, pulmonológiai osztályokon, a gyermekosztályon és az újszülött részlegeken, valamint az intenzív és krónikus osztályokon, a fül-orr-gégészeti osztályon és a sürgősségi betegellátó centrumban.

A kórház vezetése az intézkedést a fertőzések terjedésének megelőzése érdekében vezette be, hiszen a fokozott kockázatú osztályokon és részlegeken különösen fontos a betegek, az egészségügyi dolgozók és a látogatók védelme.

A maszkviselés mellett az intézmény minden gyógyító osztályon és részlegen javasolja a maszk használatát a beteg, az orvos és a hozzátartozók találkozásánál, hogy ezzel is csökkentsék a fertőzésveszélyt.

A kórházakban korábban is rendszeresen bevezettek hasonló intézkedéseket a járványok terjedésének megelőzése érdekében, ám a mostani helyzet komolyabb elővigyázatosságot követel.



A látogatóknak érdemes figyelemmel kísérniük a kórházak aktuális rendelkezéseit, és betartani az előírásokat, hogy ezzel is hozzájáruljanak a fertőzések terjedésének visszaszorításához.

Az egészségügyi intézmények munkatársai és a betegek biztonsága érdekében hozott rendelkezések kiemelten fontosak a mostani időszakban, amikor a fertőző betegségek, például az influenza és más légúti fertőzések gyakorisága megnő.

A kórházcsoport célja, hogy minimalizálja a fertőzések kockázatát és biztosítsa a betegek megfelelő ellátását az érintett osztályokon.

Az egészségügyi intézményekben a maszkviselésen túl más higiéniai előírások betartása is szükséges, mint például a gyakori kézmosás és fertőtlenítés, valamint a távolságtartás.

Az ilyen megelőző intézkedések hozzájárulnak ahhoz, hogy a kórházakban a lehető legbiztonságosabb környezetet teremtsék meg a betegek és az ott dolgozók számára.



A kórház vezetősége arra kéri a lakosságot, hogy vegyék komolyan a bevezetett szabályokat, és tartsák be azokat a saját és mások egészségének védelme érdekében.

Az intézkedések célja a közösségi felelősségvállalás erősítése és a fertőző betegségek terjedésének megakadályozása, különösen az egészségügyi intézmények fokozottan veszélyeztetett területein.

Hirdetés