Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik a fagy! Itt a pontos dátum, takarj le mindent!

Érkezik a fagy! Itt a pontos dátum, takarj le mindent!

Hirdetés

A közelgő napok időjárását egy anticiklon alakítja, amely az esős és hideg hétvége után végre napsütéses és kellemes őszi időt hoz hazánkba.

 

Hirdetés

A meteorológiai előrejelzések szerint legalább a jövő hét elejéig élvezhetjük a szeptember barátságosabb arcát.

Napos és meleg napok előtt állunk

A következő napokban szinte zavartalan napsütésre és kellemesen meleg hőmérsékletre számíthatunk. A nappali hőmérséklet 22-27 fok között alakul, ami ideális időjárást jelent a szabadtéri programokhoz.

Péntek hajnalban még 10 fok körüli minimumokkal indul a nap, de a felhőtlen égboltnak köszönhetően délutánra már 22-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet. Bár alapvetően száraz időre van kilátás, elszórtan a nyugati és délnyugati területeken egy-egy futó zápor előfordulhat.



A keleti és északkeleti szél időnként élénk széllökésekkel kísérheti a napos időt. Az éjszakai órákban a párás, ködös területekre is érdemes figyelni.

Szombaton csapadékmentes, derült idő várható

Szombaton folytatódik a derült, napos időjárás, szinte teljesen felhőtlen éggel. A reggeli órákban viszont akár 3 fokra is lehűlhet a levegő az északi, hegyvidéki területeken, így ezekben a régiókban közelíthetünk az első fagyhoz.

Napközben a hőmérséklet 22 és 26 fok között alakul, a szél pedig már csak néhol élénkül meg, főként keleti irányból. Az esti órákban a hőmérséklet gyorsan csökken, így érdemes rétegesen öltözni, ha szabadtéri programot tervezünk.

Vasárnap kellemes kora őszi idő lesz

Vasárnap is folytatódik a kellemes, kora őszi idő sok napsütéssel és csapadékmentes idővel. A nyugati és északnyugati régiókban élénk déli, délkeleti széllel számolhatunk. Hajnalban helyenként pára és köd is kialakulhat, de ezek a jelenségek gyorsan eloszlanak, ahogy a nap felkel.



A reggelek továbbra is hűvösek lesznek, néhol kimondottan hidegek, de napközben 21-26 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hét elején is marad a jó idő

Hétfőn már több felhő lesz az égen, főleg a Dunántúlon és az ország középső részein, de keleten és északkeleten továbbra is napos időre van kilátás.

Csapadék ekkor sem várható. A déli, délkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legmagasabb hőmérséklet 21 és 27 fok között alakul. Kedden a Dunántúlon és később az ország középső részén is több felhő jelenik meg, estefelé pedig záporokra, zivatarokra is számíthatunk.

A déli szél továbbra is élénk lesz, a hőmérséklet viszont még mindig 21-28 fok között alakulhat.

Változékonyabb idő a jövő héten

A hosszabb távú előrejelzések szerint a jövő hét közepétől ismét változékonyabbra fordul időjárásunk. Egy hidegfront érkezik, amely többfelé csapadékot hozhat.

Bár a hőmérséklet nem esik vissza jelentősen, és továbbra is 20 fok felett maradunk, érdemes felkészülni az esősebb napokra is.



Összességében tehát a következő napokban élvezhetjük a szeptember szebbik oldalát, a napsütést és a kellemes hőmérsékletet.

Ha tehetjük, töltsünk minél több időt a szabadban, hiszen a hétvégén és a jövő hét elején még biztosan nem kell számolnunk jelentősebb csapadékkal.

Hirdetés