Kezdőlap AKTUÁLIS Drámai szavak Sebestyén Balázstól – mindenki megkönnyezte amit mondott

Drámai szavak Sebestyén Balázstól – mindenki megkönnyezte amit mondott

Hirdetés

Sebestyén Balázs, a népszerű műsorvezető, egyre inkább elmélyül a spiritualitás világában, és ezt megosztja közönségével előadások és interjúk formájában.

 

Hirdetés

A Sopron Feszten Puzsér Róberttel folytatott beszélgetése során elmondta, hogy anyagi szempontból már nem kell aggódnia, ha holnaptól nem dolgozna tovább. Ennek ellenére még mindig folytatja televíziós és rádiós karrierjét, mivel ezek a munkák örömet okoznak neki, de nem tartja kizártnak, hogy a jövőben visszavesz ezekből, és inkább a spirituális tevékenységekre koncentrál.

Balázs elárulta, hogy tervei között szerepel egy YouTube-csatorna indítása, ahol a halálról, szenvedésről és hasonló spirituális témákról beszélne.

Egy ilyen előadáson például egy férfi, aki elvesztette a feleségét, megkérdezte, hogyan tudja feldolgozni ezt a veszteséget. Balázs megosztotta tapasztalatait és spirituális nézeteit a fájdalom és szenvedés kezeléséről.



Úgy véli, a szenvedés egy lehetőség az ember számára, hogy tapasztalatokat szerezzen és fejlődjön. Buddha gondolatát idézve elmondta, hogy a fájdalom elkerülhetetlen, de a szenvedés opcionális – az ember döntheti el, hogyan viszonyul a fájdalomhoz és kihívásokhoz.

Balázs különféle spirituális technikákat is alkalmaz, mint például a transzcendentális meditációt és reinkarnációs hipnózist, hogy mélyebb megértést nyerjen a létezésről.

Hite szerint nem véletlen, hogy hová és milyen családba születünk, valamint hogy a gyermekkori traumák és a szenvedés mind-mind tanításokat hordoznak magukban, amelyek segítik az egyént a fejlődésben.

Balázs tanácsa szerint, ha valaki meghal, a legfontosabb, hogy a gyászon túl is képesek legyünk boldogan élni, és ne merüljünk el teljesen a fájdalomban. Ezzel tiszteljük meg az elhunyt emlékét, és folytatjuk a saját utunkat.



“Az egyik előadásomon odajött hozzám egy pasi, 45 éves forma volt, és az előadás végén azt mondta, szeretne velem négyszemközt beszélgetni. Elvesztette a feleségét, és megkérdezte, neki mit kell ebből megtapasztalni, és hogyan tud ebből úgy fölállni. És beszéltünk egy hosszú tíz percet.”Én nagyon sokszor beszélek erről, magáról a szenvedésről, vagy mi van, ha valaki halva születik, hogy mi a halál egy családban. Azt gondolom, a szenvedés az egy tapasztalás. Buddha is azt monda, hogy a fájdalom elkerülhetetlen, a szenvedés opcionális, ami azt jelenti, hogy maga az emberi lét is szenvedés: az, hogy te itt vagy, az is egy szenvedés, a gyerekkor is tele van sebekkel, traumákkal.”



“De azt gondolom, hogy mindenki azt tapasztalja, ha egy családban jön a gyerek, hogy tudatosan választja a szülőket, nem véletlen, hova inkarnálódunk, hogy milyen gyerekkori sebeket kapsz, nem történik semmi ok nélkül, önagában a szenvedés sem történik ok nélkül. A szenvedés mind-mind azért történik, hogy abból te erőt kovácsolva, valahova az életedet letéve, megértve, meghaladva eljussál, és azt tudd mondani, hogy megértettem, megfejlődtem és létrehoztam valamit, ami túlmutat az én szenvedésemen. Legyőztem, megértettem”

Hirdetés