Kezdőlap AKTUÁLIS Most érkezett a bejelentés! 100 ezer forintot ad az állam MINDEN nyugdíjasnak!!!

Most érkezett a bejelentés! 100 ezer forintot ad az állam MINDEN nyugdíjasnak!!!

Hirdetés

A hosszú távú pénzügyi biztonság megteremtése érdekében a magyar állampolgárok számára egy kedvező megtakarítási lehetőséget kínál a nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ).

 

Hirdetés

A Magyar Államkincstárnál igényelhető számla lehetőséget nyújt arra, hogy a nyugdíjra való takarékoskodás során adókedvezményt vehessünk igénybe, amely komoly támogatást jelenthet a jövőbeni anyagi stabilitás biztosításában.

Hogyan működik az adókedvezmény?

Azok, akik a nyugdíj-előtakarékossági számla mellett döntenek, évente jelentős adókedvezményben részesülhetnek. A kormány évente 100.000 forintos személyi jövedelemadó (SZJA) jóváírást biztosít, amelyet maximálisan akkor lehet kihasználni, ha az adott évben 500.000 forintot helyezünk el a számlán.



Ez az éves befizetési összeg 20%-át jelenti adókedvezményként, amelyet a következő évben az államkincstár a számlatulajdonos nyugdíj-előtakarékossági számlájára utal.

Milyen előnyökkel jár a nyugdíj-előtakarékossági számla?

A NYESZ egyik legnagyobb előnye a rugalmas befizetési lehetőség: a számlatulajdonos dönthet arról, hogy mikor és mennyit fizet be, nincsenek kötelező havi vagy éves minimum összegek.

Az állami támogatás, amely a befizetések után jár, szintén rugalmasan igazodik a befizetett összeghez. Továbbá, a NYESZ-en elhelyezett megtakarításokat különféle állampapírokba, kötvényekbe és részvényekbe fektethetjük, így lehetőség nyílik arra, hogy a befektetés hozama is növelje az összeget.

Mikor vehető fel a megtakarítás?

A nyugdíj-előtakarékossági számlán felhalmozott összeg alapvetően nyugdíjba vonuláskor vehető fel kedvező adózási feltételekkel. Ha valaki a nyugdíjkorhatár elérése előtt szeretné felvenni a pénzt, akkor a teljes összeg után adóznia kell. Éppen ezért a NYESZ egy hosszú távú megtakarítási forma, amely elsősorban azoknak ajánlott, akik előre gondolnak nyugdíjas éveikre, és hajlandóak a befektetett összeget hosszú távon megőrizni.



Hogyan lehet nyitni nyugdíj-előtakarékossági számlát?

A számla nyitása egyszerű és gyors folyamat, amelyet a Magyar Államkincstár ügyfélszolgálatain, online felületein vagy akár személyesen is el lehet intézni. Ehhez szükséges a megfelelő dokumentumok bemutatása (személyazonosító okmányok, lakcímkártya), és az első befizetés teljesítése után már élvezhetjük is a számla előnyeit.

A nyugdíj-előtakarékossági számla tehát egy kifejezetten vonzó megoldás mindazok számára, akik hosszú távú pénzügyi biztonságra vágynak. A 100.000 forintos éves adókedvezmény komoly előnyt jelenthet, amelyet érdemes kihasználni.

Az adókedvezmény igénybevételéhez elegendő évente 500.000 forint befizetése, így a nyugdíjasként is biztosított lehet a megélhetés.

Hirdetés