Kezdőlap AKTUÁLIS Tűzifa program 2024/2025 – Hatalmas hír jött, rengeteg magyar család érintett

Tűzifa program 2024/2025 – Hatalmas hír jött, rengeteg magyar család érintett

Hirdetés

A kormány idén is elindította a szociális tüzelőanyag-programot, melynek célja a leginkább rászoruló háztartások téli tüzelőanyaggal való ellátása.

 

Hirdetés

A program keretében az érintett önkormányzatok már megkapták a támogatást, amely lehetővé teszi tűzifa vagy barnakőszén beszerzését azok számára, akik ezt nem tudnák saját erőből megoldani.

A Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a programot 2011-ben indították el, azóta a keretösszeg több mint hatszorosára emelkedett.



Idén az önkormányzatok 5 milliárd forintnyi támogatást kaptak, hogy a legkisebb települések lakói is hozzájuthassanak a téli tüzelőhöz.

A pályázatot elsősorban az 5000 fő alatti települések önkormányzatai nyújthatták be, amelyek közül 2346 helyhatóság részesült a támogatásból.

Navracsics Tibor, a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kiemelte, hogy a kormány elkötelezett abban, hogy minden lehetőséget megadjon a nélkülöző honfitársainknak.

A miniszter hozzátette, hogy a magyar emberek számíthatnak a kormány támogatására, amely igyekszik enyhíteni a téli fűtés nehézségeit.



A szociális tüzelőanyag-program egy fontos része a kormányzat szociálpolitikai törekvéseinek, hiszen olyan területeken nyújt segítséget, ahol a lakosok leginkább rászorulnak.

Az önkormányzatok számára biztosított forrás lehetőséget ad arra, hogy helyben hozzák meg a döntéseket arról, hogy kik részesülhetnek támogatásban, figyelembe véve a helyi lakosság szükségleteit.

Hirdetés