Kezdőlap AKTUÁLIS Kezdődik az ősz – 8 fokig hűl a hőmérséklet, erre a napra...

Kezdődik az ősz – 8 fokig hűl a hőmérséklet, erre a napra készítsd a kabátokat

Hirdetés

A hét változékony időjárással indul: esővel, erős széllel és lehűléssel kell számolni, majd szerdára ismét több napsütés érkezik.

 

Hirdetés

A hét második felében azonban ismét visszatér a csapadékos idő, sokfelé erős széllel és hűvösebb hőmérséklettel. A legmelegebb órákban is mindössze 20 fok körül alakulhat a hőmérséklet – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből.

Hétfő: csapadék és szél

A hétfői napot borús idő jellemzi majd, ahogy a csapadékzóna kelet felé halad, sok helyen várható eső vagy zápor. A Dunántúl délnyugati és nyugati részein akár zivatarok is kialakulhatnak. A szél több helyen megerősödik. A nappali hőmérséklet 21-29 fok között alakul, de nyugaton, ahol felhős és esős marad az idő, 20 fok alatti hőmérsékletekre lehet számítani, míg keleten, ahol kevésbé felhős az ég, akár 30 fok felett is lehet.

Kedd: borongós kelet, napos nyugat




Kedden a Dunántúlon napos idő lesz gomolyfelhőkkel, míg a Dunától keletre továbbra is borongós idő várható, és tartós esőzésre lehet számítani.

Az északnyugati szelet élénk, helyenként erős széllökések kísérik. A hajnali órákban 11-19 fok várható, a nappali hőmérséklet pedig 21-27 fok között alakul, bár északkeleten hűvösebb, akár 20 fok alatti hőmérséklet is előfordulhat.

Szerda: napsütés gomolyfelhőkkel

Szerdán több napsütés várható, gomolyfelhők tarkíthatják az eget, keleten és a nyugati határnál esetleg futó záporok alakulhatnak ki. Az északnyugati szél átmenetileg megélénkül, majd délutánra a Dunántúlon déliesre fordul. Hajnalban 12-17 fokra számíthatunk, de a hidegre hajlamos vidékeken 10 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet. Délutánra 23-29 fok várható.

Csütörtök: érkező felhők és eső




Csütörtökön az ország nagy részén napos, gomolyfelhős idő lesz, ám nyugaton már délelőtt megnövekszik a felhőzet, és elered az eső. A délután folyamán több helyen várható zápor, zivatar is kialakulhat. A szél sokfelé megélénkül, néhol megerősödik. A hajnali 8-17 fokról a délutáni órákra 20-30 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten lesz melegebb.

Péntek: kiadós eső és erős szél

Pénteken borús idő várható, különösen az ország nyugati felében lesz felhős és esős az idő. Számos helyen várható jelentős mennyiségű csapadék, és az északi szél sokfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharos széllökések is előfordulhatnak.

A hőmérséklet hajnalban 10-18 fok között alakul, délután pedig 20-25 fokra lehet számítani, a csapadékos nyugati tájakon ennél hidegebb is lehet, míg keleten valamivel melegebb idő várható.

Szombat: kiadós eső és viharos szél

Szombaton is borús, esős időre kell készülni, kiadós csapadékkal és erős széllel. A Dunántúlon viharos északnyugati széllökések kísérhetik az esőzést. A hajnali 10-18 fok után a nappali hőmérséklet 17-25 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.


Vasárnap: további eső és lehűlés

A hét utolsó napján is borult idő várható, sokfelé eshet az eső, különösen a Dunántúlon. Az északnyugati szél továbbra is viharos lehet a nyugati tájakon. A hajnali 10-16 fokos hőmérsékletet követően délutánra 16-22 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Hirdetés