Kezdőlap AKTUÁLIS Kiszivárgott – Erre készül Orbán Viktor, a teljes magyar lakosságot érinteni fogja!!!!

Kiszivárgott – Erre készül Orbán Viktor, a teljes magyar lakosságot érinteni fogja!!!!

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök a Kötcsei pikniken beszélt arról, hogy a koronavírus-járvány okozta gazdasági helyzet várhatóan 2026-ig nem fog lényegesen változni, azonban új gazdaságpolitikára van szükség az alkalmazkodáshoz.

 

Hirdetés

A miniszterelnök kijelentette, hogy a cél 2025-re a 3,5%-os gazdasági növekedés elérése, amelyhez jelentős béremelések szükségesek.

A pedagógusok béremelése folytatódik, és Orbán a gyermekek után járó családi adókedvezmény megkétszerezését is bejelentette.

Új gazdaságpolitika és semlegességi irányelvek

Orbán hangsúlyozta, hogy Magyarországnak alkalmazkodnia kell a jelenlegi gazdasági helyzethez, amelyre új gazdaságpolitikát kell kidolgozni.



Az ország célja a semleges gazdaságpolitika fenntartása, különösen az orosz-ukrán háború közepette, amelyben Magyarország továbbra is ki kíván maradni a katonai blokkok közötti konfliktusból.

A finanszírozási semlegesség terén Orbán Katar, Peking és Tokió szerepét emelte ki, míg a technológiai semlegesség fontosságát hangsúlyozta.

A miniszterelnök optimista jövőképet festett, miszerint Magyarország 2032-re energiafüggetlenné válhat, amely szerinte összhangban van az ország EU- és NATO-tagságával.

Gazdasági növekedés és béremelések

Orbán Viktor 2025-re célként tűzte ki a 3,5%-os gazdasági növekedést, amelyet a béremelések támogatnának. A pedagógusok béremelési programja tovább folytatódik, és a miniszterelnök szerint ez kulcsfontosságú a gazdasági növekedéshez.



A béremelések mellett Orbán javaslatot tett a családi adókedvezmény megduplázására, amely a gyermekes családokat támogatná, és hozzájárulna a gazdasági élénkítéshez.

KKV-program és jegybanki irányítás

A kis- és középvállalkozásokat (KKV) érintő programok indítását is hangsúlyozta a miniszterelnök, amelyek szintén részei lesznek a 2025-ös gazdasági növekedéshez vezető stratégiának.

Orbán külön kitért arra is, hogy Matolcsy György jegybankelnök mandátuma 2025 márciusában lejár, és egy összehangolt gazdaságirányítási program kidolgozását tartja szükségesnek a sikeres gazdasági irányítás érdekében.



Orbán Viktor optimista képet festett a jövőről, de hozzátette, hogy az új gazdaságpolitika alapvető fontosságú lesz a koronavírus utáni gazdasági kihívások leküzdésében és az ország hosszú távú stabilitásának biztosításában.

Hirdetés