Kezdőlap AKTUÁLIS Gyászba borult az egész ország – elhunyt a volt miniszterelnök

Gyászba borult az egész ország – elhunyt a volt miniszterelnök

Hirdetés

Életének 94. évében, augusztus 25-én elhunyt Szalim al-Hoss, Libanon egykori miniszterelnöke.

 

Hirdetés

A szomorú hírt Nadzsíb Míkáti jelenlegi miniszterelnök jelentette be nyilvánosan, méltatva elődje politikai pályáját és emberi nagyságát.

„Szalim al-Hoss volt miniszterelnökről írni egyszerre nehéz és könnyű feladat. Nehéz, mert nincsenek olyan szavak, amelyek igazán méltón fejeznék ki nagyságát, és könnyű, mert élete során a nagylelkűség óceánjaként mutatkozott meg szakmai pályáján” — fogalmazott Míkáti.

A jelenlegi miniszterelnök hangsúlyozta, hogy Szalim al-Hoss kimagasló közgazdász és politikai vezető volt, akit az etika, a szakértelem, és az alkotmányos integritás vezérelt, és aki mindig a közérdeket és a polgárok jólétét helyezte előtérbe.



Szalim al-Hoss neve összefonódott Libanon történetének fontos pillanataival. Több alkalommal is betöltötte a miniszterelnöki tisztséget, és kiemelkedő szerepet játszott a libanoni politikai életben.

Pályafutása során mindig a békére és stabilitásra törekedett egy olyan országban, ahol a belső feszültségek és a geopolitikai kihívások mindennaposak voltak.

Al-Hoss mély szakértelmével és elkötelezettségével sikeresen navigált a bonyolult politikai színtereken, mindig szem előtt tartva az ország érdekeit.

Szalim al-Hoss halála mélyen megrendítette a libanoni népet, akik „Libanon lelkiismereteként” emlegetik őt. Az emberek emlékezetében olyan vezetőként marad meg, aki a legmagasabb szintű tudással és önzetlenséggel szolgálta hazáját.



Az ország minden szegletéből érkező részvétnyilvánítások és emlékezések aláhúzzák al-Hoss politikai és emberi nagyságát.

„Nyugodjon békében hatalmas paradicsomában” — ezekkel a szavakkal búcsúztatta Nadzsíb Míkáti a néhai miniszterelnököt, akinek emléke és öröksége örökké élni fog a libanoni nép szívében.

Hirdetés