Kezdőlap AKTUÁLIS Ha busszal utazol készülj fel, ilyen változások jönnek

Ha busszal utazol készülj fel, ilyen változások jönnek

Hirdetés

A Volánbusz flottájának korszerűsítése új szakaszába lépett: a társaság célja, hogy az őszi hónapok végére minden helyközi járatán elérhetővé váljon a készpénzmentes fizetés.

 

Hirdetés

Jelenleg már minden harmadik autóbuszon megtalálható az elektronikus fizetési lehetőség, és a tervek szerint a POS-terminálok az év végéig minden helyközi busz fedélzetére felkerülnek.

Elektronikus fizetés a fedélzeten

A Volánbusz idén nyáron kezdte meg a készpénzmentes fizetés bevezetését, és azóta már jelentős előrelépéseket tettek. Június vége óta mintegy 2000 autóbuszra szerelték fel a POS-terminálokat.



A cél, hogy október végéig az összes 5 330 helyközi buszon elérhető legyen az elektronikus jegy- és bérletváltás lehetősége.

Az új terminálok nemcsak bankkártyás, hanem okoseszközökkel (telefon, okosóra) történő fizetést is lehetővé tesznek.

Előnyök és használat

Az elektronikus fizetés bevezetése számos előnnyel jár. Az utasok számára egyszerűbbé válik a jegyvásárlás, mivel nem szükséges készpénzt vagy aprópénzt hozniuk magukkal.

A fedélzeti vásárlás során a bankkártyával és a fizetésre alkalmas applikációval rendelkező okoseszközökkel történő egyszerű érintéses tranzakciók lehetővé teszik, hogy az utazók gyorsan és kényelmesen rendezhessék jegyüket.



Bár az online jegy- és bérletváltás a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás, a fedélzeti vásárlás is egyre elérhetőbbé válik az utazók számára.

A buszokon található bankkártyás fizetést jelző matricák segítenek az utasoknak megtalálni a készpénzmentes opciókat. Az autóbusz-vezetők is készségesen információt adnak a lehetőségekről.

A szolgáltatás fejlesztésének hatásai

A MÁV-VOLÁN-csoport várakozásai szerint a készpénzmentes fizetési rendszer bevezetése nemcsak az utaskiszolgálás folyamatát gyorsítja fel, hanem a működési költségek csökkentését is elősegíti.

A vállalatcsoport reméli, hogy az elektronikus fizetés bevezetése hozzájárul ahhoz, hogy több utas válassza a közösségi közlekedést, ezáltal csökkentve a forgalmat és javítva a közlekedési élményt.



Az ütemesen haladó fejlesztések tükrében a Volánbusz célja, hogy a modern technológiákat kihasználva egy még kényelmesebb és hatékonyabb közlekedési szolgáltatást nyújtson az utasoknak.

Hirdetés