Kezdőlap AKTUÁLIS MOST ÉRKEZETT – Földrengés volt Magyarországon, íme a részletek

MOST ÉRKEZETT – Földrengés volt Magyarországon, íme a részletek

Hirdetés

Hétfő reggel 7 óra 10 perckor 2,2-es magnitúdójú földrengést regisztráltak Pécstől mintegy tizenöt kilométerre keletre – jelentette az MTI a HUN-REN Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatóriuma alapján.- írja a 24.hu

 

Hirdetés

Az epicentrum közelében a lakosság esetlegesen érezhette a földmozgást, bár erről egyelőre nem érkezett hivatalos bejelentés.

Magyarország földrengés-aktivitása közepesnek számít, ami azt jelenti, hogy bár a nagyobb földrengések ritkák, kisebb rengések viszonylag gyakran előfordulhatnak.

Az ország történelmében több komoly pusztítást okozó földrengés is előfordult. Statisztikai vizsgálatok alapján egy 5-ösnél nagyobb magnitúdójú földrengés átlagosan 40-50 évente fordul elő Magyarországon.



Az ilyen kisebb erejű rengések, mint a mostani pécsi, általában nem okoznak károkat, de emlékeztetnek arra, hogy a Kárpát-medencében is fennáll a földrengés veszélye.

A földmozgások monitorozása és elemzése folyamatosan zajlik, hogy az esetleges jövőbeli rengésekre megfelelően felkészülhessen az ország.

Hirdetés