Kezdőlap AKTUÁLIS Erre senki nem számított – Így változik az őszi szünet dátuma

Erre senki nem számított – Így változik az őszi szünet dátuma

Hirdetés

Megjelent a Magyar Közlönyben a 2024/2025-ös tanév hivatalos rendje, amely tartalmazza az iskolai szünetek, az érettségik, valamint az iskolakezdés és az évzárás legfontosabb dátumait.

 

Hirdetés

Ez a jogszabály iránymutatást ad mind a diákoknak, mind a pedagógusoknak, illetve a szülőknek az előttük álló tanév tervezéséhez.

Iskolakezdés dátuma a 2024/25-ös tanévben

Az új tanév első tanítási napja 2024. szeptember 2-án, hétfőn lesz. Ezzel veszi kezdetét a 2024/2025-ös tanév, amelyben a diákoknak ismét számos kihívással kell szembenézniük, és amely az iskolai közösségek újbóli összehangolódását is jelenti.

Őszi szünet időpontja




Az első, várva várt pihenőidőszak az őszi szünet, amely 2024. október 26-án, szombaton kezdődik, és 2024. november 3-án, vasárnap ér véget. Ez az időszak lehetőséget nyújt a diákoknak és tanároknak, hogy feltöltődjenek az ünnepi időszak előtt.

Téli szünet időpontja

A téli szünet, amely a karácsonyi ünnepek és az újév közötti időszakot öleli fel, 2024. december 21-én, szombaton kezdődik, és 2025. január 5-én, vasárnap ér véget. Ez az időszak nemcsak a családi ünnepek és az év végi pihenés, hanem a következő félévre való felkészülés ideje is lesz.

Tavaszi szünet dátuma

A tavaszi szünet 2025. április 17-én, csütörtökön veszi kezdetét, és egészen 2025. április 27-ig, vasárnapig tart. A húsvéti ünnepekkel összefüggő szünet remek alkalom lesz egy hosszabb pihenésre az iskolai hajrá előtt.

Érettségi időpontok a 2024/25-ös tanévben

A tavaszi írásbeli érettségik 2025. május 5-én, hétfőn kezdődnek, amikor a diákok magyar nyelv és irodalom tantárgyból adnak számot tudásukról. Az emelt szintű szóbeli érettségik 2025. június 3. és június 11. között zajlanak majd, míg a középszintű szóbelikre 2025. június 16. és július 2. között kerül sor.




Ez az időszak rendkívül fontos minden végzős diák számára, hiszen ezeken az eredményeken múlik a továbbtanulásuk és jövőbeli karrierjük.

Nyári szünet kezdete

A tanév utolsó tanítási napja 2025. június 20-án, pénteken lesz, ekkor veszi kezdetét a várva várt nyári szünet. A hosszú hónapokig tartó pihenés és feltöltődés után a diákok szeptemberben térnek vissza újabb kihívásokkal teli tanévükhöz.

Ez a hivatalos tanév rendje, amely segíti a tanulókat, a pedagógusokat és a szülőket abban, hogy időben megtervezhessék az elkövetkezendő hónapokat.

Az időpontok ismerete különösen fontos az érettségire készülők számára, akiknek pontosan kell időzíteniük tanulásukat, hogy sikeresen teljesítsék a vizsgákat.

Hirdetés