Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki a MÁV – Augusztus 14. és 15. a dátum,...

Közleményt adott ki a MÁV – Augusztus 14. és 15. a dátum, sokan nem örülnek majd ennek

Hirdetés

A közelgő vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések következtében a személyszállító vonatok menetrendje jelentős változásokon megy keresztül, és bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok fogják biztosítani az utasok szállítását.

 

Hirdetés

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legfontosabb információkat a közelgő változásokról és az érintett vonalakról.

Budapesti karbantartások: augusztus 14-15.

Augusztus 14-én és 15-én a Budapest-Kelenföld és Ferencváros állomások közötti szakaszon karbantartási munkálatok zajlanak. Ennek következtében a Budapest és Győr közötti távolsági vonatok napközben a Keleti pályaudvar helyett csak Budapest-Kelenföldtől közlekednek és oda is érkeznek.




Azok az InterCity vonatok, amelyek Budapest és Pécs, illetve Budapest és Kaposvár között közlekednek és 9:30-tól 16:30-ig érkeznének vagy indulnának a Keleti pályaudvarról, csak Budapest-Kelenföldig közlekednek.

A székesfehérvári S36-os vonatok szintén rövidebb útvonalon, csak Budapest-Kelenföld és Tárnok között járnak 9:30-tól 16:30-ig. A Budapest-Kelenföld és Kőbánya-Kispest közötti kapcsolatot az óránként közlekedő G43-as járatok biztosítják.

Felsővezetékkarbantartások: augusztus és szeptember

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon augusztus 24-én és 25-én, valamint 30-án és 31-én felsővezetékkarbantartási munkák miatt a reggeli és esti vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, motorvonatok helyett hagyományos kocsikból álló szerelvényekkel.

Rákos állomáson szeptember 20-ig munkanapokon esténként és éjjelente végeznek karbantartást, amely több vonalon is változásokat eredményez.




A Pilisvörösvár–Angyalföld–Rákos vonalon például a Pilisvörösvárról 21:52-kor, 22:22-kor és 22:52-kor induló S76-os vonatok Rákos helyett Kőbánya felső érintésével közlekednek a Keleti pályaudvarra.

Szezonális menetrendváltozások

Augusztus 12-től 28-ig a Budapest–Hatvan–Miskolc vonalon néhány vonat módosított menetrend szerint közlekedik.

Az éjszakai S80-as vonatok is változásokkal számolhatnak: például a Keleti pályaudvarról 23:55-kor Hatvanba induló vonat helyett pótlóbusz közlekedik a Keleti pályaudvar és Pécel között.

A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon augusztus 12-től 17-ig munkanapokon a Keleti pályaudvarról 0:50-kor Nagykátára induló S60-as vonat korábban, 0:46-kor indul.




Győr-Veszprém és Dombóvár–Gyékényes

A Győr–Veszprém vonalon október 6-ig pályafelújítás zajlik, amely miatt Zirc és Veszprém között pótlóbuszok közlekednek. A buszok menetrendje néhány perccel eltér a vonatokétól, de biztosítják a csatlakozást Veszprémben.

A Dombóvár–Gyékényes vonalon augusztus 23-tól 29-ig szintén karbantartásra kerül sor, Csurgó és Gyékényes között pótlóbuszok fogják szállítani az utasokat.

Szobi vonal: augusztus 12-16.

A Szobi vonalon augusztus 12-én 9 órától 16-án 22 óráig Nagymaros és Szob között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok a sziklakitermelés és faápolás miatt. Ezen időszak alatt néhány csúcsidei vonat helyett pótlóbuszok közlekednek.

A közelgő vasúti pályafelújítások és karbantartások miatt az utasoknak érdemes előre tájékozódniuk a menetrendi változásokról és a pótlóbuszok elérhetőségéről.




A hatékony utazás érdekében figyeljék a vasúttársaság hivatalos kommunikációját, és tervezzenek előre az esetleges módosított járatok és pótlóbuszok figyelembevételével.

Hirdetés