Kezdőlap AKTUÁLIS Vége – Feladta a harcot Boros Lajos, egy ország búcsúzik tőle

Vége – Feladta a harcot Boros Lajos, egy ország búcsúzik tőle

Hirdetés

Életének 78. évében, hosszas betegség után elhunyt Boros Lajos, a magyar rádiózás egyik legismertebb és legkedveltebb alakja.

 

Hirdetés

A szomorú hírt a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége közölte először a Facebookon, ahol őszinte részvétüket fejezték ki a családnak, és méltatták Boros Lajos életművét. „Legyen áldás az emléke!” – zárult a bejegyzés.

Boros Lajos, akit sokan csak „Lali királyként” ismertek, 1946. április 12-én született, és a magyarországi reggeli rádiózás úttörőjeként vált ismertté. Pályafutása során számos rádió- és televízióműsor vezetőjeként szerzett hírnevet, és a Bumeráng című rádióműsorban, Bochkor Gábor és Voga János társaságában vált igazán ikonikus figurává.




Az elmúlt években Boros Lajos egészségügyi problémákkal küzdött; hat évvel ezelőtt nyitott szívműtétje után öt hétig kómában volt. Azonban kitartása és életigenlése révén visszatért a műsorkészítéshez, és egészen idén márciusig aktívan dolgozott a „Lali király CsütörTöke” című YouTube-műsorán. Rajongói körében népszerű volt, és sokan aggodalommal figyelték, amikor idén nyár elején hosszabb ideig nem adott hírt magáról.

Boros Lajos karrierje több mint öt évtizedet ölelt fel. 1989 és 1997 között a Danubius Rádió szerkesztő-műsorvezetője volt, majd a BMG Hungary marketing-menedzsereként tevékenykedett.

Később a Magyar Hírlapban is vezetett egy önálló rovatot „Szembeszél” címmel, dolgozott az ATV-nél, és részt vett a Friderikusz-show munkálataiban is.

Legismertebb műsora a Bumeráng volt, ahol 1999-től 12 éven át dolgozott együtt Bochkor Gáborral és Voga Jánossal. A trió humoros és szórakoztató műsora meghatározó élmény volt sokak számára, és Boros Lajos neve örökre összeforrt a magyar rádiózás történetével.




Boros Lajost felesége és három fia, valamint számtalan barát és rajongó gyászolja. Távozása mély űrt hagy maga után, de emléke és munkássága tovább él a magyar rádiózás történetében.

Őszinte részvétünket fejezzük ki a családnak és mindazoknak, akik közel álltak hozzá. Legyen áldás az emléke!

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!