Kezdőlap AKTUÁLIS Üzenet minden OTP-s számára – Erről azonnal tudnod kell

Üzenet minden OTP-s számára – Erről azonnal tudnod kell

Hirdetés

Az elmúlt időszakban a digitális szolgáltatók egyre gyakrabban küldenek üzeneteket felhasználóiknak, amelyek segítségével azonnal értesülhetünk a Gmail vagy a Facebook változásairól.

 

Hirdetés

A hazai nagy cégek, köztük az OTP Bank is, folyamatosan adnak ki közleményeket az újítások kapcsán. Most egy különösen fontos biztonsági fejlesztésről értesülhettünk az OTP MobilBank alkalmazásában.

Biztonságosabb telefonos kapcsolat

Az elmúlt időszakban az interneten egyre többet lehet olvasni arról, hogy a csalók újabb és újabb trükkökkel próbálják megtéveszteni az óvatlan felhasználókat. Gyakran telefonon hívják az ügyfeleket, és olyan történeteket adnak elő, amelyek célja a bankkártya- és internetbelépési adatok megszerzése.




Az OTP Bank új fejlesztésével azonban ezek a próbálkozások könnyebben kiszűrhetőek.

Hogyan működik az új funkció?

A HVG beszámolója szerint az OTP MobilBank alkalmazásba belépve, hívás közben a Profil menüpontra (a saját nevünk melletti ikonra) kattintva megnézhetjük, hogy valóban a bank munkatársával beszélünk-e. Az új funkcióval ellenőrizhetjük:

  • A banki hívás időpontját
  • A hívószámot
  • Az ügyfélszolgálati azonosítót

Ez az újítás nagyban hozzájárul a felhasználók biztonságához, hiszen így könnyebben elkerülhetjük a csalások áldozatává válását.

Edukáció és tudatosság

Az OTP Bank korábban is közölt már edukáló videókat, amelyekben felhívják az ügyfeleik figyelmét arra, hogyan ismerhetik fel a csalási kísérleteket.

Ezekben a videókban bemutatják a leggyakoribb trükköket és hasznos tippeket adnak arra vonatkozóan, hogyan jöjjünk rá gyorsan, hogy egy csalási kísérlet részesei vagyunk.

Hogyan védekezhetünk?

  • Soha ne adjunk ki személyes adatokat vagy banki információkat telefonon keresztül, ha nem vagyunk biztosak a hívó személyazonosságában.
  • Használjuk az OTP MobilBank alkalmazás új funkcióját a hívások hitelességének ellenőrzésére.
  • Következetesen figyeljünk a banktól érkező hivatalos kommunikációkra és tartsuk be az abban foglalt ajánlásokat.


Az OTP Bank új biztonsági fejlesztése egy újabb lépés afelé, hogy ügyfeleik biztonságban érezzék magukat a digitális világban is. Érdemes mindenkinek megismerkednie az új funkcióval, és tudatosan használni azt a mindennapok során, hogy elkerülhessük a csalási kísérleteket.

Hirdetés