Kezdőlap AKTUÁLIS Magyarország kéri állampolgárait MILŐBB HAGYJA EL EZT A 2 ORSZÁGOT!!!

Magyarország kéri állampolgárait MILŐBB HAGYJA EL EZT A 2 ORSZÁGOT!!!

Hirdetés

Több nyugati ország, köztük az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság és Franciaország is arra kéri állampolgárait, hogy mielőbb hagyják el Libanont a növekvő katonai eszkaláció veszélye miatt.

 

Hirdetés

A francia külügyminisztérium pénteken figyelmeztette az Iránba utazó állampolgárokat is, hogy hagyják el az országot a régióban fokozódó feszültségek és biztonsági kockázatok miatt.

Francia figyelmeztetés Irán kapcsán




A francia külügyminisztérium hangsúlyozta, hogy az iráni légtér lezárása esetén nehézségekbe ütközhet az ország elhagyása, és felhívta a Libanonban tartózkodó franciák figyelmét, hogy használják ki a még elérhető kereskedelmi járatokat és mielőbb hagyják el az országot.

Magyar konzuli szolgálat ajánlásai

A magyar Konzuli Szolgálat július 30-án frissítette a Libanonba történő utazás és tartózkodás kapcsán szükséges információkat.

Azt írják, hogy a Libanon déli határán zajló összecsapások egyre növekvő kockázati tényezőt hordoznak magukban, amely részeként a biztonsági helyzet váratlan romlása is bekövetkezhet, ideiglenesen ellehetetlenítve az ország elhagyását.

A Konzuli Szolgálat javasolja a Libanonba történő utazások elhalasztását, valamint az országban ideiglenesen tartózkodó magyar állampolgároknak, hogy fontolják meg tartózkodásuk azonnali megszakítását, és szervezzék meg mielőbbi elutazásukat.

Irán: kiemelt figyelmeztetés

Az elmúlt időszakban kialakult regionális feszültségek és a katonai eszkaláció lehetősége miatt a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Iráni Iszlám Köztársaságot az I-es (piros) utazásra nem javasolt biztonsági kategóriába sorolta.

Az Iránba történő beutazás semmilyen körülmények között sem javasolt.

A magyar állampolgároknak azt ajánlják, hogy regisztráljanak konzuli védelemre. Amennyiben a figyelmeztetés ellenére mégis sor kerül az Iránba történő beutazásra, kiemelten fontos az előzetes konzuli regisztráció és szükség esetén a közvetlen nagykövetségi bejelentkezés.




Azon országok listája, ahova a Konzuli Szolgálat nem javasolja a beutazást, ezen a linken érhető el.

A folyamatosan változó biztonsági helyzetre való tekintettel a Konzuli Szolgálat hangsúlyozza a szükséges elővigyázatossági intézkedések megtételét és a hivatalos ajánlások figyelemmel kísérését.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!