Kezdőlap AKTUÁLIS A színház jelentette be a borzalmas hírt – elhunyt a csodálatos magyar...

A színház jelentette be a borzalmas hírt – elhunyt a csodálatos magyar színművész

Hirdetés

96 éves korában, hétfőn este elhunyt Dariday Róbert színművész, a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja.

 

Hirdetés

A szomorú hírt kedden közölte az MTI-vel a teátrum igazgatója, Seregi Zoltán. A színház saját halottjának tekinti a művészt, aki hosszú és gazdag pályafutással gazdagította a magyar színházi életet.

Egy színművész élete

Dariday Róbert 1928. február 21-én született Budapesten. Fiatalkorában műszerésznek készült, azonban az élet más irányba terelte. Katonai behívója után, az oroszok megérkezésekor több magyar társával együtt Kijevbe vitték.



Műszerész előképzettségének köszönhetően a hatszáz magyar foglyot számláló tábor villanyszerelője lett, és három év után szabadult.

Színházi karrierje a Színház- és Filmművészeti Főiskolán kezdődött, ahol 1955-ben színészként diplomázott. Pályafutása során számos jelentős szerepet alakított, és kiemelkedő tehetségével hamar a magyar színházi élet meghatározó alakjává vált.

Pályafutás a békéscsabai Jókai Színházban

Dariday Róbert neve szorosan összefonódott a Békéscsabai Jókai Színházzal, ahol hosszú évekig szolgált, és amelynek örökös tagja lett. Tehetségével és elkötelezettségével nagyban hozzájárult a teátrum sikeréhez és hírnevéhez.

Seregi Zoltán, a színház igazgatója megemlékezésében kiemelte, hogy Dariday Róbert életét a színház iránti szenvedély és elkötelezettség jellemezte. “Egy kivételes művészt veszítettünk el, aki mindig a maximumot nyújtotta a színpadon és a közönség számára” – mondta.

Dariday Róbert halálával a magyar színházi világ egy kiemelkedő tehetséget veszített el. Emlékét és munkásságát a Békéscsabai Jókai Színház örökre megőrzi, és a színházi közösség mély gyászban búcsúzik tőle.



Pályatársai és tisztelői egyaránt emlékezni fognak rá, mint egy inspiráló és odaadó művészre, aki életét a színháznak szentelte, és aki maradandó nyomot hagyott a magyar kulturális életben.

Nyugodjék békében Dariday Róbert!

Hirdetés