Kezdőlap AKTUÁLIS Közleményt adott ki az MVM – Minden ügyfelet érint!

Közleményt adott ki az MVM – Minden ügyfelet érint!

Hirdetés

Az MVM Otthon Plusz Zrt. közleménye szerint az MVM személyre szabott energetikai tanácsadással és naprakész ismeretekkel rendelkező energetikai tanúsítói csapattal segíti az Otthonfelújítási Programban pályázni vágyókat.

 

Hirdetés

Emellett utólagos pénzügyi hozzájárulást is nyújt a pályázati saját forráshoz, ezzel is támogatva a magyar családok energiahatékonysági törekvéseit.

A program keretében a kormány vissza nem térítendő támogatással kiegészített kamatmentes hitelt biztosít, amely jelentős segítséget nyújt a magyar családok otthonainak energiahatékonysági javításához.

Az intézkedés célja, hogy akár 6 millió forint támogatást biztosítson az 1990. december 31. előtt épült, életvitelszerűen lakott ingatlanok energetikai korszerűsítéséhez. Az ingatlanok között egy- és többlakásos családi házak, sor- vagy ikerházak is szerepelnek.



Az igénylés alapfeltétele, hogy az elvégzett beruházás legalább 30 százalékos energiafogyasztás-csökkenést eredményezzen a korszerűsítés előtti állapothoz képest. Ezt a csökkenést hiteles, új típusú energetikai tanúsítványokkal kell igazolni.

Támogatott beruházások és finanszírozási keretek

A program által támogatott beruházások közé tartozik a homlokzati szigetelés, födémszigetelés, nyílászárócsere, valamint a fűtés-korszerűsítés hőszivattyúval vagy kondenzációs kazánnal.

Ezekre a beruházásokra maximálisan 7 millió forint számolható el. Az ehhez igényelhető hitelösszeg maximum 6 millió forint, amelyből a vissza nem térítendő támogatás összege 2,5-3,5 millió forint lehet.

A kötelező saját forrás (önerő) a teljes költségvetés 14,3 százaléka, de legfeljebb 1 millió forint.

Az MVM támogatása és szolgáltatásai

Az MVM különösen nagy hangsúlyt fektet a pályázati feltételek zökkenőmentes és eredményes teljesítésére.

Ennek érdekében segíti a gyors kapcsolatfelvételt megbízható és naprakész piaci ismeretekkel rendelkező szakértőkkel, akik az ország bármely pontján személyre szabott energetikai tanácsadással biztosítják az elvárt legalább 30 százalékos energetikai megtakarítás elérését.

A megvalósított és auditált energetikai beruházást követően az MVM pénzügyi hozzájárulást nyújt a pályázati önerőhöz, amelynek mértéke a megvalósított megtakarítástól függ.



Ezek az intézkedések és támogatások jelentősen hozzájárulnak ahhoz, hogy a magyar családok otthonai energiahatékonyabbak legyenek, ezzel csökkentve az energiafogyasztást és a költségeket, valamint növelve az ingatlanok értékét és komfortját.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!