Kezdőlap AKTUÁLIS Döntöttek! Kiderült, mennyibe kerül az üzemanyag kedden:

Döntöttek! Kiderült, mennyibe kerül az üzemanyag kedden:

Hirdetés

A héten kedden a benzin és a gázolaj beszerzési ára sem változik – adta hírül a holtankoljak.hu. Az autósok számára tehát nem lesz meglepetés az üzemanyagkútaknál: az árak maradnak a korábban megszokott szinten.

 

Hirdetés

A hazai üzemanyagok átlagárát tekintve július 9-étől az alábbi árakon tankolhatunk:
– 95-ös benzin: 618 forint/liter
– Gázolaj: 630 forint/liter

Az üzemanyagárak hetek óta folyamatosan drágulnak, ami egyre nagyobb terhet jelent az autósok számára. Orbán Viktor miniszterelnök pénteki rádiónyilatkozatában kifejezte elégedetlenségét az üzemanyagárak alakulása miatt: “Nem tűrjük el, hogy Magyarországon többet fizessenek az emberek az üzemanyagért, mint a szomszédos országok átlagára.”

A kormány e hét szerdai ülésén fogja napirendre tűzni a kérdést, hogy miként lehetne csökkenteni az üzemanyagárakat, és biztosítani, hogy a hazai autósok ne fizessenek többet, mint amennyit indokolt lenne. A miniszterelnök kijelentése reményt keltett az autósok körében, akik régóta várnak a magas árak enyhülésére.




A holtankoljak.hu adatai alapján az elmúlt hetekben a folyamatos drágulás ellenére a keddi árak stabilan maradnak a fent említett szinteken. Az autósok tehát egyelőre nem számíthatnak jelentős árváltozásra, de a szerdai kormányülésen születhetnek olyan döntések, amelyek hosszabb távon befolyásolhatják az üzemanyagárak alakulását.

Az üzemanyagárak kérdése továbbra is forró téma marad, és az autósok figyelemmel kísérik, hogyan alakulnak az árak a következő hetekben és hónapokban. A kormány szerdai döntései pedig meghatározóak lehetnek a jövőbeli árváltozások szempontjából.

Hirdetés