Kezdőlap AKTUÁLIS Drámai vallomást tett Xantus Barbara

Drámai vallomást tett Xantus Barbara

Hirdetés

Szurdi Miklós, a neves rendező és Xantus Barbara egykori férje, idén februárban hunyt el. Bár a házaspár évekkel ezelőtt elvált, a kapcsolatuk szoros és szeretetteljes maradt.

 

Hirdetés

Xantus Barbara a Best magazinnak adott interjújában mesélt elhunyt férjéről, közös életükről és a halál utáni kötelékről.

“A volt férjem, akitől elváltam, a legjobb barátom volt, a gyerekeim édesapja. Együtt neveltük a lányunkat és a fiunkat, és nagyon szerettük egymást. Semmiben nem volt hiányérzetem, mert voltunk egymásnak.

Bármikor odamehettem hozzá, fölhívhattam. Bár ő már nincs itt a földi valóságában, nekem mégis öröktől fogva volt és lesz” – mondta Barbara, kifejezve, hogy Szurdi jelenléte még mindig meghatározó az életében.

A betegség és a szenvedés

Szurdi Miklós hosszú és fájdalmas betegséggel küzdött. Xantus Barbara fájdalmas emlékeket idézett fel az interjú során: “A betegsége másfél éve alatt sokat szenvedett. Egyszer, amikor felhívtam, azt mondta, »sírtam, úgy fáj«. Álmodozó és idealista volt, arra készült, hogy meggyógyul.”



A színésznő arról is beszélt, miért ért véget a házasságuk. “A házasságunk vége felé volt idő, amikor vérre menően harcoltam azért, hogy ez vagy az így vagy úgy legyen. Könyörögtem, megalázkodtam, próbáltam dirigálni, mindent megtettem azért, hogy működjön ez a kapcsolat.

Aztán egyszer csak azt mondtam, »Miki, ez már nem szerelem, hanem kőkemény barátság«. Ami a legnagyobb dolog az életben, de nem egy házasságban. Közöltem vele, hogy én még szeretnék szerelmes lenni. Én akartam válni, és azt kívántam Mikinek, hogy találja meg élete újabb nagy szerelmét.

Kutya kötelességemnek éreztem azért drukkolni, hogy boldog legyen, boldogabb, mint velem lett volna a hátralévő években.”

A válás mindkettejük számára fájdalmas volt. “Nekem is nagyon fájt, de nem tudtam úgy élni vele tovább, hogy barátsággá nemesedett a szerelmünk” – mondta Barbara.

Szurdi Miklós temetése szűk családi körben zajlott, ahogyan ő maga is szerette volna. “Soha nem kifele, mindig befele élt. Nem szerette a nyilvánosságot, a népszerűséget. A gyerekeink, akiknek az édesapjuk elvesztése nagy fájdalom, azt kérték, csendben, békésen tudjanak a temetőben összekapaszkodni, sírni.”

A temetésen egy különös pillanat is bekövetkezett: “Miki azt is elintézte a halálával, hogy a második feleségével, Edittel, akivel nem volt jó a viszonyunk, hiszen elszerettem a férjét, a temetésen összeölelkeztünk.



Szerintem világéletében integráló személyiség volt, a halála után is figyelt erre, amiért végtelenül hálás vagyok neki.”

Xantus Barbara emlékezete Szurdi Miklósról nem csak a fájdalmat és a veszteséget tükrözi, hanem a mély szeretetet és a barátságot is, amely az évek során kialakult közöttük. Szurdi Miklós emléke tovább él a színésznő szívében és mindennapjaiban.

Hirdetés

Kövess minket a Google Hírek-ben is!