Kezdőlap AKTUÁLIS 2025-ös közigazgatási szünetek, ezeken a napokon nem lehet majd ügyeket intézni

2025-ös közigazgatási szünetek, ezeken a napokon nem lehet majd ügyeket intézni

Hirdetés

A kormány új rendeletet adott ki a jövő évtől érvényes év végi közigazgatási szünetről, amely jelentős változást hoz a közigazgatási rendszer működésében.

 

Hirdetés

A 2025-től kezdődően minden évben az év végén néhány napra leáll majd a közigazgatás – számolt be a Portfolio.

A rendelet értelmében az igazgatási szünet december 26. napját követő első munkanaptól egészen az új naptári év első munkanapja előtti napig fog tartani.

Ez azt jelenti, hogy 2025-ben a szünet december 29-én kezdődik, mivel december 27-e szombatra esik, és január 1-ig tart. Így 2025-ben összesen négy napra teljesen leáll a közigazgatás.



Hivatalok zárva, ügyfélfogadás szünetel

Az új szabály értelmében a közigazgatási hivatalok zárva tartanak az említett időszakban, és fő szabály szerint nem lesz ügyfélfogadás.

Ez a döntés lehetőséget biztosít a közigazgatási dolgozók számára, hogy pihenjenek az év végi időszakban, azonban az állampolgároknak érdemes lesz előre tervezni, ha közigazgatási ügyeiket szeretnék intézni.



A közigazgatási szünet bevezetése várhatóan minden évben hasonló formában valósul majd meg, így az érintettek számára hosszabb távon is előre tervezhetővé válik az év végi hivatalos ügymenet szüneteltetése.

Ez a rendelet fontos lépés a közigazgatási rendszer átalakításában és annak hatékonyabb működésének biztosításában, miközben figyelembe veszi a dolgozók pihenésének szükségességét is.

Kövess minket a Google Hírek-ben is!

Hirdetés